Mii de reţete falsificate de un doctor de familie, prejudiciu de 600.000 de lei. Doctoriţa folosea CNP-ul pacienţilor ei

Mii de reţete false, eliberate de un medic de familie. Doctoriţa din judeţul Ialomiţa a reuşit să falsifice nu mai puţin de 4.500 de reţete pe numele pacienţilor înscrişi la ea la cabinet fără ca aceştia să ştie. În acest mod a prejudiciat statul cu nu mai puţin de 600.000 de lei.

18 feb. 2017, 08:18
Mii de reţete falsificate de un doctor de familie, prejudiciu de 600.000 de lei. Doctoriţa folosea CNP-ul pacienţilor ei

Un medic de familie din Ţăndărei şi doi farmacişti, mamă şi fiu, au ajuns în atenţia procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa după ce au prescris şi eliberat reţete medicale false. În prezent, toţi se află sub control judiciar.

Medicul de familie Carmen Lăcureanu, din Ţăndărei, împreună cu farmaciştii Mariana şi Cristian Pandrea, mamă şi fiică, au reuşit să prejudicieze bugetul sănătăţii cu 600.000 de lei. Actele de urmărire penală scot la iveală faptul că, între 2010 şi 2014, medicul şi farmaciştii au prescris şi eliberat peste 4.500 de reţete false. Situaţia de fapt arată faptul că medicamentele erau prescrise în fals, folosindu-se de CNP-urile pacienţilor înscrişi în baza de date a medicului de familie.

Potrivit adevarul.ro, medicul de familie şi cei doi farmacişti sunt urmăriţi penal pentru «înşelăciune şi fraudă informatică», «fals intelectual, uz de fals», «fals în înscrisuri sub semnătură privată», «spălare de bani» şi «divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice».

Arestaţi preventiv în baza unei decizii a Tribunalului Ialomiţa, suspecţii se află în prezent în stare de libertate, fiind cercetaţi sub control judiciar.