Milioane de lei aruncate. Lucrările la bazinul olimpic din Slobozia, abandonate pentru că proiectul era greşit

Lucrările la bazinul olimpic din Slobozia au fost abandonate după ce s-a descoperit că proiectul a fost greşit. Bazinul trebuia inaugurat în urmă cu doi ani, iar până acum s-au investit în construcţia lui circa opt milioane de lei.

10 sept. 2013, 11:27
Milioane de lei aruncate. Lucrările la bazinul olimpic din Slobozia, abandonate pentru că proiectul era greşit

Lucrările la bazinul olimpic de înot din Slobozia au fost lăsate de izbelişte după ce experţii Companiei Naţionale de Investiţii au descoperit că tot proiectul e greşit. Opt milioane de lei s-au cheltuit până acum pe bazinul care era aproape gata, informează România TV.

Paznicii sunt acum singurii pe care-i mai vezi pe şantierul bazinului. Lucrările sunt abandonate şi nu se ştie dacă vor mai fi vreodată reluate, întrucât toţi banii au fost cheltuiţi pe încercări eşuate.

„Constructorul nu a respectat proiectul, n-a pus o bârnă mai subţire, un sistem de prindere mai nu şiu cum, a pus o tablă aiurea şi asta a fost. Banii i-a cheltuit. În baie la vestiar, în loc să pună rigipsul rezistent la apă l-a pus pe hol şi ăla de pe hol l-a pus în baie. Nişte chestii de doi bani”, a declarat Alexandru Stoica, primarul municipiului Slobozia.

Proiectul de la Slobozia a fost demarat în 2010, cu fonduri de la ministerul Dezvoltării Regionale, prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii. Banii aruncaţi până acum, opt milioane de lei, au venit de la minister. La această sumă se adaugă însă şi cheltuiala autorităţilor locale, un milion de lei, pentru utilităţi.