Proiect de lege: Militarii ar putea să iasă mai târziu la pensie

O propunere legislativa depusa la Camera Deputatilor prevede cresterea varstei de pensionare a militarilor. Proiectul a fost initiat de deputati din PSD şi ALDE, arată România TV.

RomaniaTV.net
04 iul. 2018, 10:04
Proiect de lege: Militarii ar putea să iasă mai târziu la pensie

Un proiect de lege privind creșterea vârstei de pensionare a militarilor care a fost deja depus în Parlament. Militarii vor putea ieși din activitate la 65 de ani, ca și civilii, în condițiile în care, în prezent, vârsta standard de pensionare pentru militari este de 60 de ani, la atingerea acestei varste acestia sunt trecuţi în rezervă din oficiu.

Inițiatorii propunerii legislative, parlamentari PSD si ALDE își motivează propunerea prin deficitul ”îngrijorător” de resursă umană” din acest domeniu. Proiectul mai prevede că “limitele de vârstă în grad până la care cadrele militare în rezervă pot fi menţinute în evidenţă sunt de 57 de ani pentru clasa I, 62 de ani pentru clasa a II-a şi 65 de ani pentru clasa a III-a.

Iniţiatorii spun ca în prezent, sistemul militar se confruntă cu un deficit îngrijorător în contextul în care, pe parcursul ultimilor nouă ani, modificările aduse legislaţiei în domeniul militar au generat plafonări ale soldelor, blocări ale încadrărilor si au creat premisele unor treceri masive în rezervă.