Militarii români, lăudaţi de americani în timpul vizitei oficialilor români la Pentagon

Ministrul Apărării Mircea Duşa a declarat, joi, la Sibiu, că este mândru de militarii români care au fost lăudaţi şi în SUA, în timpul vizitei la Pentagon a acestuia.

24 oct. 2013, 09:46
Militarii români, lăudaţi de americani în timpul vizitei oficialilor români la Pentagon

„Sunt mândru de militarii români şi sunt mândru pentru că, le spuneam şi lor, vin din SUA unde, după mult timp, ministrul Apărării a fost în vizită la Pentagon, la secretarul Apărării, la domnul Hagel, şi unde am auzit cuvinte foarte frumoase despre România, despre români şi mai ales despre Armata română„, a spus ministrul Apărării Mircea Duşa, potrivit Agerpres.

CITEŞTE ŞI: Mircea Duşa s-a întâlnit cu secretarul american al Apărării, cu care a discutat despre obiectivele NATO

Oficialul le-a spus şi studenţilor din anul I de la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu că americanii ne apreciază foarte mult armata.

„Nu poţi să nu fii emoţionat când peste Ocean se spune că românii, militarii români sunt oameni drepţi, sunt oameni demni, sunt oameni responsabili, sunt oameni care-şi fac datoria cu onoare şi cu responsabilitate. Şi, sigur, jertfa militarilor români nu este în zadar, pentru că întotdeauna au apărat onoarea şi demnitatea României”, a adăugat ministrul Apărării Naţionale.

Mircea Duşa a fost prezent joi, alături de cei peste 200 de studenţi din anul I ai Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” la ceremonia de depunere a jurământului militar în Piaţa Mare din Sibiu.

VEZI ŞI: Suspiciuni de CORUPŢIE la MApN. 18 militari acuză nereguli la selecţiile pentru Afganistan