Militarul român mort în Afganistan a fost înmormântat cu onoruri militare VIDEO

Lacrimi şi regrete veşnice pentru românul ucis în Afganistan, care a fost joi condus pe ultimul drum cu onoruri militare. Ministrul Apărării a fost prezent la înmormântare şi a înmânat tricolorul soţiei soldatului, distrusă de durere, informează România TV.

03 apr. 2014, 12:49
Militarul român mort în Afganistan a fost înmormântat cu onoruri militare VIDEO

Sublocotenentul post-mortem Claudiu Constantin Vulpoiu a fost joi condus pe ultimul drum. Alături de el s-au aflat peste 1.000 de persoane. Alături de familie şi prieteni au ţinut să participe la slujba de înmormântare şi ministrul de Interne, Gabriel Oprea, dar şi ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa.

 

Bărbatul care ar fi împlinit 36 de ani în luna mai era căsătorit şi avea o fetiţă de 1 an şi 7 luni.

La întoarcerea în ţară, pe platforma militară a aeroportului din Craiova a fost avansat post-mortem în gradul de sublocotenent, dar şi decorat cu Ordinul „Steaua României”, în grad de cavaler cu însemne de război.

Bărbatul şi-a pierdut viaţa, duminică dimineaţă, în Afganistan. Maşina în care se afla împreună cu mai mulţi colegi a fost lovită în plin de un autovehicul încărcat cu explozibil. În urma exploziei, el a murit pe loc, iar alţi cinci colegi au fost grav răniţi.

Citeşte şi Trei dintre militarii români răniţi în Afghanistan, transferaţi la un spital din Germania