Minerii care urmează să fie disponibilizaţi îşi întrerup perioada de preaviz cu concedii medicale

Aproape 70 de angajaţi dintre cele 904 persoane încadrate la Societatea Naţională Închideri Mine Valea Jiului se află în concediu medical, conducerea afirmând că parte dintre aceştia sunt dintre cei care urmează să fie disponibilizaţi şi care şi-au întrerupt preavizul.

RomaniaTV.net
19 dec. 2016, 13:05
Minerii care urmează să fie disponibilizaţi îşi întrerup perioada de preaviz cu concedii medicale

Angajaţii de la societatea naţională care are ca profil de activitate închiderea unităţilor miniere nerentabile din Valea Jiului – SNÎMVJ – folosesc concediile medicale ca pe o metodă eficientă de a rămâne angajat remunerat de statul român cât mai mult timp. În luna decembrie 2016, la SNÎMVJ mai lucrează 904 persoane.

Statisticile au arătat ani la rând apetenţa spre acest mod de lucru, fie în cazul angajaţilor care se aflau în preaviz în vederea disponibilizărilor colective, fie în cazul celor care îşi înaintau cereri de pensionare şi ultima perioadă de lucru nu îi mai motiva să se prezinte la locul de muncă.

Potrivit directorului general al SNÎMVJ, Aurel Anghel, care şi el şi-a primit în urmă cu câteva zile decizia de pensionare, un procent semnificativ se află în concedii medicale, absenţa angajaţilor periclitând activitatea societăţii. „Pe toată societatea acum avem cam 7 la sută personal în foaie de boală, dar am avut şi 11 şi 14 la sută lunile trecute. Normal că lipsa lor din programul de activitate ne afectează bunul mers, pentru că avem şi angajaţi în concedii de odihnă şi atunci rămânem cu efective incomplete”, a declarat Aurel Anghel.

Citeşte continuarea pe mediafax.ro