Ministerul Apărării de la Chişinău s-a conformat interdicţiei lui Igor Dodon. Moldova nu-şi lasă militarii în România

Ministerul Apărării al Republicii Moldova a renunţat la ideea participării la exercițiul militar internațional „Platinum Eagle” în România după ce preşedintele Igor Dodon a refuzat semnarea decretului privind detașarea unui contingent militar.

17 feb. 2017, 15:36
Ministerul Apărării de la Chişinău s-a conformat interdicţiei lui Igor Dodon. Moldova nu-şi lasă militarii în România

Purtătorul de cuvânt al Comandantului Armatei Naționale, Ala Diaconu, a declarat că militarii care urmau să participe la aplicații în perioada 20 februarie – 1 martie nu a primit permisiunea președintelui Igor Dodon. „Ministerul Apărării se conformează acestei decizii. Pe viitor Armata Națională la fel va acționa în conformitate cu legislația Republicii Moldova„, a spus aceasta, pentru deschide.md.

Citeşte şi Republica Moldova: Igor Dodon strânge în jurul lui toate fostele republci sovietice pentru colaborarea cu Uniunea Eurasiatică

Republica Moldova a participat la exercițiile militare „Platinum Eagle” din România pe parcursul ultimelor doi ani. Anul acesta la aplicații vor participa militarii din Albania, Bulgaria, Macedonia, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia și Ucraina.

Ministerul Apărării al Republicii Moldova nu are un şef după ce Igor Dodon l-a demis pe 27 decembrie pe Anatol Şalaru, la inițiativa președintelui PL, Mihai Ghimpu.