Ministerul de Externe confirmă moartea unei românce în inundaţiile din Spania

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat, luni, că una dintre cele două victime ale inundaţiilor din Estepona are cetăţenia română, autorităţile consulare fiind pregătite să acorde asistenţă familiei femeii decedate.

RomaniaTV.net
05 dec. 2016, 15:29
Ministerul de Externe confirmă moartea unei românce în inundaţiile din Spania

„În urma demersurilor întreprinse pe lângă autorităţile locale competente, Consulatul General al României la Sevilla a primit confirmarea oficială a faptului că victima are cetăţenie română. Oficiul consular menţine permanent legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară în vederea îndeplinirii formalităţilor specifice în astfel de cazuri pentru întocmirea actelor de deces şi în vederea acordării de asistenţă familiei persoanei decedate”, informează Ministerul de Externe.

O româncă şi-a pierdut viaţa în urma inundaţiilor puternice produse în sudul Spaniei, potrivit primarului localităţii Estepona, din provincia Malaga, unde se afla femeia, a anunţat, duminică, televiziunea spaniolă Telecinco. Femeia ar fi murit după ce clădirea în care se afla a fost inundată.

Citeşte şi Inundaţii catastrofale în Spania. O româncă de 26 de ani şi-a pierdut viaţa

Un alt bărbat a murit în oraşul La Linea, din sud-vestul ţării, după ce maşina sa a fost luată de torente, potrivit news.ro.

Mai multe localităţi din sudul Spaniei sunt afectate de inundaţii puternice produse în urma ploilor torenţiale. Pompierii au anunţat că au răspuns la 1.000 de apeluri la numărul de urgenţă, dintre care 800 în provincia Malaga.

În cinci oraşe autorităţile au suspendat cursurile luni, în condiţiile în care ploile torenţiale continuă.