MAE: Romii care au produs un accident grav la Roma NU au CETĂŢENIE română

Romii care au fost implicaţi într-un accident produs în data de 27 mai 2015 , la Roma, nu au cetăţenie română, a informat MAE român.

29 mai 2015, 19:51
MAE: Romii care au produs un accident grav la Roma NU au CETĂŢENIE română

„Referitor la incidentul produs în seara de 27 mai 2015, în care au fost implicaţi trei cetăţeni de etnie romă, între care şi un minor, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, pe baza informaţiilor obţinute de Ambasada României la Roma de la autorităţile locale, niciuna dintre aceste persoane, responsabile pentru decesul unui pieton şi rănirea gravă a altor şapte, de diferite naţionalităţi, într-o staţie de autobuz pe o stradă din cartierul Boccea, din Roma, nu are cetăţenia română”, informează MAE de la Bucureşti.

Site-ul ContattoNews.it a scris, joi, că trei romi implicaţi intr-un grav accident produs la Roma, soldat cu un mort şi opt răniti, ar fi de origine română, informaţie care nu a fost însă confirmată şi de autorităţile italiene.

Citeşte şi Accident grav în centrul Romei, provocat de ţigani urmăriţi de poliţie. Un mort şi 8 răniţi VIDEO

În gravul accident de miercuri seara, în centrul Romei, o persoană – o filipineză de 44 de ani – a murit şi opt persoane au fost rănite, trei dintre acestea aflându-se în stare gravă. Adolescenţii romi care conduceau maşina nu au oprit la semnalul carabinierilor. Ei circulau cu viteză de peste 100 km la oră când au produs accidentul. O fată de 17 ani a fost reţinută şi doi suspecţi sunt căutaţi încă, fiind daţi în urmărire.

În urma gravului incident, autorităţile italiene au întărit măsurile de securitate în taberele de romi, pentru a evita eventuale incidente rasiste.