Ministerul de Externe: Printre persoanele afectate în urma atacului de la Berlin nu se regăsesc cetăţeni români

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că, potrivit datelor preliminare transmise până în prezent de către autoritățile germane Ambasadei României la Berlin, printre persoanele afectate în urma atacului care a avut loc la Târgul de Crăciun nu se regăsesc cetățeni români.

20 dec. 2016, 16:02
Ministerul de Externe: Printre persoanele afectate în urma atacului de la Berlin nu se regăsesc cetăţeni români

MAE arată într-un comunicat transmis, marți, Agerpres, că până în prezent la Ambasada României la Berlin și la Call Center-ul MAE au fost primite trei solicitări de sprijin pentru localizarea unor membri de familie sau persoane apropiate care s-ar fi aflat în Berlin în timpul producerii atacului.

MAE indică faptul că verificările efectuate de către reprezentanții misiunii diplomatice au confirmat faptul că toate cele trei persoane se află în afara oricărui pericol.

Misiunea diplomatică rămâne, conform MAE, în contact permanent cu autoritățile competente, fiind pregătită să acorde asistență consulară.

MAE reamintește faptul că la dispoziția cetățenilor români se află numerele de telefon ale Ambasadei României la Berlin: +49 30 21239555, +49 30 21239514 și +49 30 21239516, apelurile fiind redirecționate automat către Call Center-ul Centrului de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii telefonici în regim de permanență, sau numărul de urgență al misiunii diplomatice: +49 16 090884680.