Ministerul de Externe: Un cetăţean român a fost evacuat în siguranţă din Yemen

Un cetăţean român a fost evacuat în siguranţă din Yemen, duminică, pe traseul Sayyoun - Amman - Bucureşti, anunţă Ministerul Afacerilor Externe (MAE), într-un comunicat, potrivit News.ro.

RomaniaTV.net
04 feb. 2018, 09:36
Ministerul de Externe: Un cetăţean român a fost evacuat în siguranţă din Yemen

Pe tot parcursul deplasării, românul a fost în legătură cu Ambasada României din Regatul Haşemit al Iordaniei, iar reprezentanţii misiunii diplomatice române de la Amman au acordat permanent asistenţă consulară în vederea repatrierii pe cale aeriană, prin identificarea unei modalităţi optime de evacuare, emiterea documentelor de călătorie şi asigurarea îndeplinirii formalităţilor de îmbarcare. Ministerul Afacerilor Externe mai spune că a suportat în întregime costurile aferente transportului pentru cetăţeanul român repatriat.

„Ministerul Afacerilor Externe continuă eforturile de evacuare în siguranţă a cetăţenilor români aflaţi în Republica Yemen şi rămâne în legătură permanentă atât cu aceştia, cât şi cu toate autorităţile competente din regiune”, mai arată instituţia.

Pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe este în continuare postat un avertisment de călătorie pentru Yemen, care conţine nivelul maxim de alertă, respectiv „Pericol major – părăsiţi imediat zona sau ţara!”.

Ministerul Afacerilor Externe le cere români prezenţi în zonele de conflict să contacteze misiunile României din teritoriu pentru a-şi înregistra prezenţa, astfel încât să poată beneficia de asistenţă şi protecţie consulară.