Ministerul de Finanţe îi răspunde lui Dragnea: Ministrul Viorel Ştefan a plecat la 9 dimineaţa la Paris

Ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, a plecat miercuri dimineaţa, în jurul orei 9, la Paris, unde urmează să semneze Convenţia BEPS din partea României, au precizat surse oficiale.

07 iun. 2017, 13:49
Ministerul de Finanţe îi răspunde lui Dragnea: Ministrul Viorel Ştefan a plecat la 9 dimineaţa la Paris

„Viorel Ştefan, ministrul Finanţelor Publice, semnează miercuri, la Paris, Convenţia Multilaterală pentru implementarea în cadrul tratatelor fiscale a măsurilor legate de prevenirea erodării bazei impozabile şi a transferului profiturilor (BEPS), care include 15 acţiuni de combatere a evaziunii fiscale. România a aprobat anul trecut aderarea la Forumul de implementare a Proiectului BEPS, alăturându-se ţărilor şi jurisdicţiilor, care cooperează cu Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD) şi cu membrii G20 la dezvoltarea standardelor acestuia. Astfel, ţara noastră va implementa rapid, coordonat şi consistent măsurile planului BEPS în cadrul tratatelor fiscale în vigoare, fără a mai fi nevoie de negocierea bilaterală a fiecărui tratat fiscal în parte”, se arată şi într-un comunicat al Ministerului de Finanţe.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, i-a criticat, miercuri, de la tribuna Camerei Deputaţilor, pe premierul Sorin Grindeanu şi ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, pentru că au absentat de la dezbaterea şi votul Legii salarizării.

Citeşte şi: Dragnea i-a criticat pe Grindeanu şi Viorel Ştefan pentru absenţa de la dezbaterea Legii salarizării

„Da, într-adevăr, este o problemă că azi ministrul de Finanţe (Viorel Ştefan, n.r.) nu a venit în Parlament să susţină legea, cu toate că avea timp. Am puterea politică să-mi asum acest lucru şi să îmi cer scuze, ca preşedinte al PSD, că un membru al Guvernului care trebuia să vină astăzi nu a venit”, a spus Dragnea, conform Mediafax.

„N-a fost o poziţie foarte confortabilă pentru mine şi pentru colegii mei faptul că ministrul de Finanţe azi nu a fost prezent să spună ceea ce nouă ne-a spus în permanenţă, şi anume faptul că această lege este sustenabilă. Eu, personal, nu am nevoie de această garanţie pentru că noi nu am făcut legea în parcul Cişmigiu şi acum încercăm să căutăm bani”, a spus Dragnea.