Ministerul Educaţiei a publicat sumele repartizate pentru achiziţionarea de RECHIZITE ŞCOLARE

Elevii cu situaţie materială precară vor primi în anul şcolar 2014-2015 rechizite gratuite din partea Guvernului. Valoarea maximă a fiecărui pachet de rechizite şcolare este în valoare de 25 lei/pachet/elev din învăţământul primar şi 30 lei/pachet/elev din învăţământul gimnazial.

05 mart. 2014, 14:45
Ministerul Educaţiei a publicat sumele repartizate pentru achiziţionarea de RECHIZITE ŞCOLARE

Potrivit ordonanţei 33/2001 privind acordarea de rechizite şcolare, pot beneficia de acest ajutor din partea statului elevii care sunt înscrişi în învăţământul de stat, primar şi gimnazial, care frecventează cursurile de zi şi care sunt în întreţinerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară. Pentru a beneficia de acest ajutor, părinţii cu posibilităţi materiale modeste trebuie să întocmească dosarele cu documentele cerute de lege, pe care trebuie să le depună la secretariatele unităţilor de învăţământ unde învaţă copiii lor.

Ordonanţa 33/2001 prevede că la stabilirea venitului mediu net lunar pe membru de familie se iau în considerare toate veniturile pe care membrii acesteia le realizează, inclusiv cele care provin din indemnizaţia de şomaj, creanţe legale, convenţii civile de întreţinere aflate în executare, indemnizaţii cu caracter permanent, alocaţii de stat pentru copii, alocaţii de întreţinere pentru copii încredinţaţi sau daţi în plasament, burse pentru elevi şi studenţi acordate în condiţiile legii, precum şi ajutorul care se acordă soţiilor celor care satisfac serviciul militar obligatoriu. Dacă familia are în proprietate terenuri, clădiri, spaţii locative sau alte bunuri, mobile sau imobile, la stabilirea venitului mediu net lunar pe membru de familie se iau în considerare şi arenda, chiriile, alte fructe civile, naturale sau industriale, produse de acestea.

Sumele alocate pentru rechizite şcolare sunt diferenţiate în funcţie de nivelul de învăţământ. Pachetele conţin materiale comune ciclului primar şi cel gimnazial, dar şi rechizite diferenţiate în funcţie de clasă. De exemplu, toţi beneficiarii primesc caiete, ascuţitoare, radieră, creion şi pix, la care se adaugă acuarele, riglă, penar, creioane colorate, stilou, beţişoare sau ghiozdan pentru elevii de clasa I şi şablon Harta României, vocabular pentru clasele II-IV, trusă de geometrie-clasele V-VIII.

CITEŞTE ŞI: Îţi mai aminteşti? Cum arătau RECHIZITELE ŞCOLARE în anii ’80, ’90