Ministerul Finanţelor analizează dacă se pot face majorări de salarii în sistemul bugetar de la jumătatea anului

Ministerul Finanţelor, Viorel Ştefan, a declarat, luni, că la ministerul pe care îl conduce se lucrează la o anlaliză pentru a vedea dacă se pot face majorări de salarii în sistemul bugetar chiar de la jumătate acestui an, propunere înaintată de ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

03 apr. 2017, 10:43
Ministerul Finanţelor analizează dacă se pot face majorări de salarii în sistemul bugetar de la jumătatea anului

„E în lucru o analiză. Principalul obiectiv al implementării Legii salarizării este acela de a face sistemul predictibil, stabil, controlabil. De aici apare nevoia de urgenţă în implementare şi termenul de 1 iulie este unul de la care nu putem face rabat. În legătură cu capacitatea bugetului de a absorbi impactul, este prematur să mă pronunţ. Aştept măcar execuţia pe trimestrul I şi atunci voi avea o imagine mai clară cât din suplimentul de anvelopă salarială va putea fi absorbit în semestrul II în acest an şi cât o să absorbim în următoarele execuţii bugetare. Este o analiză în derulare, nu am concluziile”, a declarat ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan.

Totodată, Ştefan a afirmat că este corect ca Legea salarizării unitare să facă ”obiectul unei dezbateri publice în Parlament”, după ce premierul declara, în cursul dimineţii, că Legea salarizării va fi o iniţiativă a tuturor deputaţilor şi senatorilor care fac parte din coaliţia de guvernare, scrie News.ro.

”Noi am avut experienţa adoptării de legi de salarizare prin ordonanţe de urgenţă şi iată acum care e situaţia. Este un haos în materie de salarizare. De această dată vrem să fie o lege dezbătută public, analizată foarte bine, care să surprindă opiniile tuturor participanţiilor la acest dialog şi căreia să-i dăm un caracter de stabilitate”, a arătat Viorel Ştefan.