Toţi cei şase candidaţi la funcţia de procuror şef DNA, admişi la concursul organizat de Ministerul Justiţiei

Ministerul Justiției a anunţat că toți candidații care şi-au depus dosarele pentru a ocupa funcţia de procuror şef al DNA îndeplinesc condițiile legale și au fost declarați admiși pentru participarea la concurs. Cei șase procurori vor susține interviul în fața comisiei prezidate de ministrul Tudorel Toader în zilele de 3, respectiv 4 septembrie.

RomaniaTV.net
29 aug. 2018, 08:52
Toţi cei şase candidaţi la funcţia de procuror şef DNA, admişi la concursul organizat de Ministerul Justiţiei

Ministerul Justiţiei a publciat pe site-ul instituţiei rezultatele îndeplinirii condițiilor legale de către candidații înscriși la selecția procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire în funcția vacantă de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție. 

Rezultatul îndeplinirii condițiilor legale
1. ARMEANU Sorin -ADMIS
2. BODEAN Andrei – ADMIS
3. FLOREA Adina – ADMIS
4. LUPULESCU Nicolae – ADMIS
5. SCUTEA Gabriela – ADMIS
6. TANASE Paula – Nicoleta – ADMIS

Candidații declarați admiși vor susține un interviu la sediul Ministerului Justiției din București, Str. Apolodor nr. 17, sector 5, după cum urmează:
în data de 03 septembrie 2018, începând cu ora 11.00, primii 3 candidați declarați admiși;
în data de 04 septembrie 2018, începând cu ora 08.30, următorii 3 candidați declarați admiși.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni, că îi cunoaşte pe unii dintre candidaţii înscrişi în concursul pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), că le cunoaşte „evoluţiile profesoinale”, dar şi „atitudinile etice, morale”.

Propunerea/propunerile ministrului justiţiei va fi/vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori, în vederea obţinerii avizului acestei instituţii. Ulterior obţinerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justiţiei înaintează propunerea preşedintelui, în vederea numirii în funcţia de conducere.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, declara că aşteaptă de la candidaţii pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie un plan managerial care să conţină starea actuală a DNA, măsurile de îmbunătăţire a activităţii şi un grafic privind realizarea măsurilor.
El susţinea că exact acest lucru le-a lipsit celor patru candidaţi care au susţinut interviul pentru acest post.

Cei patru candidaţi pentru postul de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie au fost Florentina Mirică, procurorul şef al Serviciului combatere a corupţiei în justiţie din DNA, procurorul şef adjunct al DNA Marius Iacob, procurorul şef al Secţiei judiciare penale din DNA Elena Grecu şi Cristian Lazăr, adjunctul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Prima selecţie pentru postul de procuror-şef al DNA a început în 9 iulie, imediat după anunţul privind semnarea decretului de către preşedintele Klaus Iohannis pentru revocarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi.