Ministerul Muncii trimite mediatori pentru a rezolva problemele romilor din Suedia

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, şi omologul său din Suedia au semnat vineri un acord de colaborare în domeniul politicilor sociale din cele două ţări.

RomaniaTV.net
05 iun. 2015, 14:23
Ministerul Muncii trimite mediatori pentru a rezolva problemele romilor din Suedia

Potrivit Administraţiei Sociale din Stockholm, 90% dintre miile de cerşetori care au ajuns în Suedia în ultimii trei ani provin din România.

Ministerul Muncii din România vrea să timită mediatori în Suedia pentru a rezolva problema cerşetorilor români din această ţară. „Propunerea Ministerului Muncii este de a trimite în Suedia mediatori pentru a discuta cu cetăţenii români de etnie romă care se află în Suedia şi de a găsi proiecte transnaţionale România-Suedia prin ONG-uri. Principiul fundamental al UE privind libera circulaţie a persoanelor e un pricipiu nenegociabil”, a declarat Rovana Plumb.

Rovana Plumb a precizat că această colaborare va viza în principal drepturile copiilor, egalitatea de gen, bunăstarea socială şi securitatea socială.

În domeniul protecţiei drepturilor copilului, grupurile de lucru care vor fi formate la nivelul guvernelor din cele două ţări vor încerca să identifice măsuri pentru o mai bună protecţie a minorilor şi pentru promovarea intereselor lor, iar experţii români vor încerca să preia modelul serviciilor de tip comunitar oferite familiilor aflate în situaţie de risc.