Ministerul olandez de Externe, despre fotografiile cu ambasadoarea şi Nelu Iordache: Ambasadoarea nu ştia cu cine stă la masă

Ministerul olandez de Externe explică într-un răspuns că ambasadoarea de la Bucureşti a petrecut revelionul cu familia ei la un hotel la munte şi că angajaţii hotelului au făcut aranjarea meselor şi a invitaţilor, astfel că diplomatul a apărut fotografiat la aceeaşi masă cu afaceristul Nelu Iordache, condamnat pentru corupţie.

RomaniaTV.net
04 ian. 2018, 12:04
Ministerul olandez de Externe, despre fotografiile cu ambasadoarea şi Nelu Iordache: Ambasadoarea nu ştia cu cine stă la masă

Ambasadoarea Olandei la Bucureşti, Stella Ronner Grubacic, şi-apetrecut revelionul cu familia la un hotel la munte, iar petrecerea de revelion a fost organizată de hotel, la fel şi aranjarea invitaţilor la mese.

„Masa de revelion a fost organizată de hotelul la care dna Ronner era cazată, iar la petrecere au participat sute de persoane. Aranjarea la mese a fost făcută de hotel, pe baza rezervărilor. Dna ambasador nu a discutat cu reprezentanţii hotelului despre aranjarea la mese, aşa că nu ştia cu cine va sta la masă”, se arată în comunicatul MAE olandez.

Cancan a publicat un set de fotografii de la o petrecere de revelion la munte, unde ambasadoarea Olandei la Bucureşti şi familia ei stăteau la aceeaşi masă cu afaceristul Nelu Iordache şi familia lui.

Mai departe, comunicatul aminteşte că Olanda sprijină lupta anticorupţie din România şi despre scrisoarea semnată de cele şapte ambasade UE la Bucureşti, printre care şi cea a Olandei, privind modificarea legilor justiţiei.

Ambasadorii a sapte state membre UE în România – Belgia, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Olanda şi Suedia – au transmis joi un comunicat comun prin care atrag atenţia că modificarea în Parlament a legilor justiţiei, precum şi amendamentele depuse la Codurile Penale riscă să pună în pericol progresele făcute de ţara noastră în domeniul reformelor din justiţie. Cele şapte ambasade fac apel la reprezentantii coalitie de guvernare „să evite orice acțiune care ar putea duce la slăbirea independenței sistemului judiciar și a luptei împotriva corupției și să ceară, fără întârziere, avizul necesar al Comisiei de la Veneția, pentru a menține astfel independența sistemului judiciar și a păstra intact procesul de reformă în general”.

Citeşte şi: Şapte ambasadori din UE, avertisment dur pentru Coaliţia PSD-ALDE: Să evite orice acţiune care poate slăbi independenţa justiţiei