Ministerul Sănătăţii şi Federaţia SANITAS au semnat un acord pentru reorganizarea sistemului sanitar

Ministerul Sănătăţii şi Federaţia SANITAS au semnat luni, cu prilejul celebrării Zilei Mondiale a Sănătăţii, un acord de colaborare pentru reorganizarea sistemului sanitar.

07 apr. 2014, 17:00
Ministerul Sănătăţii şi Federaţia SANITAS au semnat un acord pentru reorganizarea sistemului sanitar

„Acordul încheiat între Ministerul Sănătăţii şi SANITAS are în vedere, în primul rând, colaborarea pentru reorganizarea sistemului medical, deci condiţii mai bune atât pentru pacienţi, cât şi pentru personalul medico-sanitar”, a declarat luni ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, prin intermediul unui comunicat remis presei.

Cele două părţi au pus bazele unei colaborări continue între Ministerul Sănătăţii şi sindicate pentru reorganizarea sistemului, astfel încât calitatea serviciilor medicale să crească, iar în final pacienţii să fie mulţumiţi, stabilind ca împreună să găsească soluţii care să permită salarizarea personalului din sistemul sanitar în funcţie de performanţele acestuia.

Citeşte şi Ministerul Sănătăţii va aloca 158 milioane lei pentru medicamente

„Semnarea acestui acord cu SANITAS, într-o zi atât de importantă – Ziua Mondială a Sănătăţii, este un semnal al unei colaborări strânse cu una din cele mai mari organizaţii sindicale, reprezentativă pentru domeniul medical”, a declarat Bănicioiu.

Federaţia SANITAS a fost fondată în anul 1990, fiind o organizaţie sindicală naţională cu caracter socio- profesional, reprezentativă la nivel de ramură sanitară.

Această federaţie este una dintre cele mai mari organizaţii sindicale din ţară, având peste 100.000 de membri care reprezintă personal medico-sanitar, de specialitate, auxiliar, tehnic şi administrativ din domeniul sănătăţii.

Citeşte şi Bănicioiu: Pachetul de servicii medicale de bază trebuie să intre în vigoare în acest an