Ministerul Transporturilor: Magistrala 6 de metrou, prioritară pentru Executiv

Terenurile din zona vizată de proiectul Magistralei 6 de metrou, Secțiunea 1 Mai - Otopeni, vor fi expropriate după adoptarea unei Hotărâri de Guvern în acest sens, informează Ministerul Transporturilor.

31 ian. 2017, 20:40
Ministerul Transporturilor: Magistrala 6 de metrou, prioritară pentru Executiv

Potrivit unui comunicat al MT, remis marți seara AGERPRES, ministrul de resort, Răzvan Cuc, s-a întâlnit, cu ambasadorul Japoniei în România, Kisaburo Ishii, pe tema Magistralei de metrou 6 — Secțiunea 1 Mai — Otopeni.

„Astăzi, 31 ianuarie 2017, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a avut o întrevedere cu ambasadorul Japoniei în România, Excelența Sa domnul Kisaburo Ishii, în cadrul unei vizite, la care a participat și un reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe. Subiectul întâlnirii l-a constituit proiectul ‘Legătura rețelei de metrou a Municipiului București cu Aeroportul Internațional Henri Coandă — Otopeni (Magistrala 6, Secțiunea 1 Mai — Otopeni)'”, se arată în comunicat.

Conform sursei citate, Răzvan Cuc a subliniat faptul că proiectul Magistralei 6 de metrou este prioritar pentru Guvern, acesta aflându-se în Programul de guvernare 2016 — 2020.

„În urma unei analize efectuate la nivelul Ministerului Transporturilor și al conducerii Metrorex, au fost identificate punctele ce necesită o atenție sporită pentru demararea propriu-zisă a proiectului. Astfel, în perioada următoare, terenurile din zona vizată vor fi expropriate după adoptarea unei Hotărâri de Guvern în acest sens. În privința finanțării proiectului, aceasta va fi asigurată prin intermediul fondurilor europene nerambursabile”, se mai spune în comunicat.

Oficialii au subliniat necesitatea monitorizării în comun a acestui proiect prioritar și au manifestat deschiderea ambelor părți pentru păstrarea unei legături strânse între Ministerul Transporturilor, Metrorex, Ministerul Finanțelor și JICA (Agenția de Cooperare Internațională a Japoniei), în scopul dezvoltării Magistralei 6 de metrou.

„Acest obiectiv constituie o importanță deosebită pentru România, atât pentru dezvoltarea rețelei actuale de metrou din București, cât și din punct de vedere al relațiilor româno-nipone”, susține MT.

Citeşte şi Raed Arafat dezvăluie: Am fost pe punctul să închidem o staţie de metrou