Miniştri tineri, dar cu Jaguar, Porche şi şase case

Despre guvernul Ungureanu ştim deja că este cel mai tânăr Executiv format în România după Revoluţie. Dar iată ce spun declaraţiile de avere ale acestor tineri miniştri.

RomaniaTV.net
10 feb. 2012, 16:48
Miniştri tineri, dar cu Jaguar, Porche şi şase case

Dacă am face un clasament al celor mai săraci miniştri nou-învestiţi, pe primul loc s-ar afla Alexandru Nazare, titularul de la Transporturi. Conform declaraţiei sale de avere, nu deţine niciun apartament, niciun teren şi nici măcar o maşină. Singura sa avere sunt cei peste 40.000 euro depuşi în bancă.

În fruntea clasamentului celui mai bogat ministru, pe de altă parte, stă Cristian Petrescu de la Turism. El se poate lăuda cu 6 locuinţe şi 5 terenuri şi conduce un Mercedes.

O sumă considerabilă are în cont şi Bogdan Drăgoi, ministrul  Finanţelor. El are strânşi în bancă peste 155.000 euro. Conduce un Jaguar fabricat în 2006 şi are o pasiune pentru ceasuri. A dat peste 15.000 euro pe aceste accesorii până acum.

Tot în topul celor mai înstăriţi stă şi Răzvan Mustea, ministrul Comunicaţiilor. El este pasionat de bijuterii.  Are o colecţie ce valorează  peste 60.000 de euro. Pe lângă aceasta, Mustea este proprietarul a două 2 case, două terenuri şi conduce un Porche.

În rândul celor mai modeşti se numără Ministrul de Interne, Gabriel Berca. El deţine un apartament şi un autoturism Skoda, dar are şi datorii de peste 45.000 euro.

Lucian Bode, ministrul Economiei, are un Mercedes şi o casă. Datoriile din declaraţia de avere depăşesc 65.000 de franci.

Două case şi două terenuri are şi ministrul Agriculturii, Stelian Fuia.

Ministrul Muncii, Claudia Boghicevici are un teren şi două case, dar şi datorii de peste 200.000 euro şi 180.000 lei.

Nici Cătălin Baba de la Educaţie nu se poate lăuda cu cine ştie ce avere. El are 2 terenuri şi conduce o Dacie.

Iar şeful noului executiv, Mihai Răzvan Ungureanu, are în declaraţia de avere trecute două locuinţe, 3 terenuri şi peste 20.000 euro în conturi.