Miniştrii din Guvernul Tudose, primele reacţii despre scandalul din PSD

Mai muţi miniştri ai Guvernului au reacţionat după ultimele discuţii legate de soarta Executivului, ca urmare a unei posibile sciziuni în interiorul PSD.

13 ian. 2018, 16:38
Miniştrii din Guvernul Tudose, primele reacţii despre scandalul din PSD

Marius Dunca, ministrul Tineretului şi Sportului, susţine că soarta Guvernului trebuie dezbătută în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD şi nu în spaţiul public.

„Ca membri ai Guvernului avem obligaţia să respectăm încrederea pe care ne-au acordat-o cetăţenii şi să implementăm programul de guvernare. Guvernul este un guvern politic şi fiecare funcţie ne-a fost acordată, în mod democratic, prin vot în cadrul Comitetului Executiv Naţional. Partidul Social Democrat este un partid unit şi puternic prin fiecare membru, primar şi preşedinte de organizaţie. Din respect pentru români şi pentru membrii PSD, trebuie să luăm decizii şi să dezbatem soarta Guvernului, cu deplină responsabilitate, în cadrul Comitetului Executiv Naţional, nu în spaţiul public”, a scris Marius Dunca, într-un mesaj postat sâmbătă pe Facebook.

Premierul Mihai Tudose, apărat pe Facebook înaintea şedinţei din PSD

Mircea Titus Dobre, ministrul Turismului, a declarat că „Executivul este unul politic, dar premierul „trebuie să fie în orice situaţie şeful Guvernului”.
 
„Mă aştept ca în viitorul CExN să discutăm mai mult despre modalităţile prin care acest Guvern să funcţioneze şi mai bine decât a funcţionat până în prezent, despre ceea ce putem aduce în plus pentru România şi pentru toţi românii, indiferent dacă ne-au dat votul încrederii lor sau încă nu au făcut acest lucru, în speranţa că la finalul mandatului nostru vom avea mai mulţi susţinători în rândul românilor şi vom putea face mai mult pentru România”, a scris Dobre, pe Facebook.

Gheorghe Şimon, ministru al Economiei şi deputat PSD Maramureş, declară că se va „supune necondiţionat” oricărei decizii care va fi luată de către CExN, susţinând că liderii centrali ai partidului şi factorii decizionali ai Guvernului trebuie să dea dovadă de unitate.

Într-un comunicat de presă transmis sâmbătă, Gheorghe Şimon susţine că România are nevoie de stabilitate şi o bună guvernare, iar el se va „supune necondiţionat” oricărei decizii care va fi luată de către CExN: „În calitate de parlamentar ales şi în calitate de ministru numit de către colegii mei din PSD, consider că, în primul rând, România are nevoie de stabilitate şi de o bună guvernare, pentru ca măsurile propuse în campania electorală din 2016 să poată fi respectate, în totalitate. Am ajuns deputat PSD Maramureş, la al doilea mandat, prin votul liber exprimat de cetăţenii judeţului pe care îl reprezint, fiind o poziţie care mă onorează şi mă responsabilizează. Am fost numit ministru al Economiei de către colegii mei din PSD, în cadrul unei şedinţe de Comitet Executiv al partidului. Mesajul meu către toţi cei care mi-au acordat încrederea, învestindu-mă cu votul lor, este acela că mă voi supune, necondiţionat, oricărei noi decizii care va fi luată de către CEx al PSD. Înainte de toate primează interesele României şi ale românilor. România are nevoie de stabilitate, de coerenţă şi de o bună guvernare. Pentru a putea asigura această bună guvernare, este imperios necesar ca liderii centrali ai partidului şi factorii decizionali ai Guvernului să dea dovadă de unitate, de înţelegere şi să ia decizii în consens cu interesul ţării”.

Florian Bodog, ministrul Sănătăţii, se declară încrezător că, în Comitetul Executiv Naţional al PSD, se va lua o „decizie înţeleaptă” şi face apel la calm, responsabilitate şi unitate.

„Sunt încrezător că în cadrul Comitetului Executiv Naţional se va lua o decizie înţeleaptă, care va servi în mod obligatoriu interesul românilor de a avea o guvernare solidă şi eficientă. Scopul nostru este unul singur: continuarea implementării măsurilor din programul de guvernare, pentru care PSD a fost votat masiv de români. La nivelul Ministerului Sănătăţii, în 2018, vom accelera ritmul implementării acestor politici menite a îmbunătăţi calitatea actului medical oferit pacienţilor români, precum şi condiţiile de muncă pentru personalul medical”, a scris Bodog, sâmbătă, pe Facebook.