Mai multe lanţuri de magazine au anunţat ÎNGHEŢAREA preţurilor. Daniel Constantin: E o măsură bună VIDEO

Ministrul Agriculturii a declarat marţi la întâlnirea cu retailerii că îngheţarea preţurilor în supermarketuri înainte de reducerea TVA la alimente ar fi o măsură bună. Unul dintre marii retaileri a luat această decizie, în timp ce în alte magazine fie au fost deja micşorate prețurile, fie au fost crescute forţat.

05 mai 2015, 11:14
Mai multe lanţuri de magazine au anunţat ÎNGHEŢAREA preţurilor. Daniel Constantin: E o măsură bună VIDEO

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a precizat că a avut discuții cu retailerii pe tema prețurilor mărite și a arătat că măsura cea mai bună ar fi înghețarea acestora, așa cum a făcut un mare lanț de magazine.

Citeşte şi: Reducerea TVA la alimente va creşte SUBSTANŢIAL piaţa comenzilor online

„Vreau să mulţumesc anumitor lanţuri de magazine care au luat decizii extrem de importante. Una dintre măsuri, care a fost luată de un anumit lanţ de magazine şi care pe mine m-a bucurat foarte tare, a fost aceea de a îngheţa preţurile până la 1 iunie 2015. Cred că este un efect şi o măsură foarte bună. Cetăţeanul, în felul acesta, cred că va câştiga încredere suficient de multă că de la 1 iunie va avea acea reducere de preţ”, a declarat Daniel Constantin la întâlnirea cu retailerii.

Totuşi, ministrul Aghriculturii a vorbit şi despre supermarketurile care au mărit preţurile. În urma unei vizite într-un hipermarket din Capitală, Daniel Constantin a spus că aceia care nu vor respecta legea privind reducerea TVA de la 1 iunie și care au mărit deja prețurile, pentru a le scădea apoi la data menționată, vor fi pedepsiți conform legii.

Daniel Constantin a precizat că va prezenta Guvernului un raport cu situația pe care o are în acest moment și se va face o analiză a prețurilor de la momentul reducerii TVA-ului și până la 1 iunie.

După ce Guvernul a anunţat că scade TVA-ul la alimente, unii dintre cei mai importanţi comercianţi de pe piaţa din România au crescut preţurile înainte de 1 iunie, data când taxa pe valoare adăugată va scădea la 9%.

Citeşte şi:UDMR propune REDUCEREA TVA la utilităţi, ca măsură de sprijinire a familiei

În două săptămâni de la anunţul premierului privind reducerea TVA, unele preţuri s-au majorat şi cu 30%.