Ministrul Agriculturii, Petre Daea: Eu am ochi în frunte, nu în ceafă. Privesc doar spre viitor, nu spre trecut

Cercetarea din agricultura românească a fost serios afectată în ultimii ani, în condiţiile în care dezvoltarea centrelor de cercetare a fost ignorată, a avertizat vineri ministrul Agriculturii, Petre Daea, în cadrul unei conferinţe de presă, care a precizat că el are ”ochi în frunte, nu în ceafă” şi priveşte doar spre viitor.

RomaniaTV.net
08 dec. 2017, 12:23
Ministrul Agriculturii, Petre Daea: Eu am ochi în frunte, nu în ceafă. Privesc doar spre viitor, nu spre trecut

Daea a atras atenţia că, în opt ani, în perioada 2009-2017, nu au fost aplicate Hotărâri de Guvern pentru reorganizarea unităţilor de cercetare decât pentru trei unităţi din totalul de 52.

Eu am ochi în frunte, nu în ceafă. Privesc doar spre viitor, nu spre trecut. (…) Toate unităţile de cercetare trebuiau reorganizate. În perioada 2009-2017, din 52 de unităţi, doar trei au avut HG. Cum vrei să meargă cercetarea, când vârful de lance al cunoaşterii este neutralizat de lipsa de interes?”, a afirmat Daea, la prezentarea bilanţului anual al Ministerului Agriculturii.

El a subliniat că instituţia a reuşit să facă toate HG-urile în acest an. Dintre acestea, o parte au fost publicate în Monitorul Oficial, iar altfele vor fi în curând publicate, aflându-se încă în analiză.

Daea a subliniat că cel mai important obiectiv realizat în acest an de minister este punerea la punct a mecanismului prin care au fost acordate în timp util subvenţiile pentru fermieri.

viewscnt