Ministrul Anca Dragu: Bugetul pe 2016 cuprinde MAJORAREA PENSIILOR cu 5%

Ministrul finanțelor Anca Dragu a precizat, joi, că în proiectul de buget pe 2016 a fost inclusă majorarea pensiilor cu 5%.

03 dec. 2015, 15:17
Ministrul Anca Dragu: Bugetul pe 2016 cuprinde MAJORAREA PENSIILOR cu 5%

„Despre pensii pot să vă spun că am inclus în bugetul pe anul viitor creșterea pensiilor publice, pilonul I, practic cu 5%”, a anunțat Dragu, după ședința de guvern, care a avut loc la Palatul Victoria.

Citeşte şi: BUGET. Ministrul Finanţelor: Cheltuielile de personal CRESC. Am iniţiat un studiu privind MAJORAREA salariului minim

Întrebată în legătură cu pilonul II de pensii, Anca Dragu a precizat că în următoarele zile se va finaliza o analiză pe această temă pe care o va face publică.

Pilonul II, într-adevăr este o politică pentru diminuare presiunii demografice care se exercită asupra pensiilor publice și este o politică importantă în contextul politicii de pensii pe termen lung. În acest moment nu am luat o decizie cu privire la pilonul doi, analizăm foarte multe opțiuni, în zilele următoare vom finaliza această analiză și o vom face publică. (…). Trebuie să vedem și în ce măsură vom decide acest transfer către pilonul II”, a explicat Dragu.

Ministrul Finanțelor, Anca Dragu, a anunțat, joi, proiecțiile macroeconomice ale bugetului de stat pe 2016, arătând că deficitul ESA este de 2,95%, o creștere economică de 4,4% din PIB și un produs intern brut nominal de 746,6 miliarde de leim, scrie Agerpres.

Proiectul de buget urmează să fie pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Finanțelor începând de vineri seară, cel târziu sâmbătă dimineața, iar săptămâna viitoare să fie adoptat de Guvern