Ministrul Andreea Păstîrnac, de Ziua Românilor de Pretutindeni: Această sărbătoare să ne aducă mai aproape unii de alţii

"Ziua Românilor de Pretutindeni să ne aducă mai aproape unii de alții și să ne fortifice conștiința faptului că identitatea românească a noii generații pornește de acasă", transmite, duminică, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, cu ocazia marcării acestui eveniment.

28 mai 2017, 06:21
Ministrul Andreea Păstîrnac, de Ziua Românilor de Pretutindeni: Această sărbătoare să ne aducă mai aproape unii de alţii

„Ziua Românilor de Pretutindeni ne oferă și în acest an, odată cu ultima duminică a lunii mai, prilejul sărbătoririi și împărtășirii identității românești pe întreg mapamondul. Suntem chemați în această zi, sub aspect introspectiv, să cunoaștem măsura propriei noastre valori ca popor și să reflectăm asupra aspirațiilor pe care românii de pretutindeni le năzuiesc în relație cu țara, comunitatea, familia, limba și identitatea lor în ansamblu. Fie ca această sărbătoare să ne aducă mai aproape unii de alții și să ne fortifice conștiința faptului că identitatea românească a noii generații pornește de acasă pentru ca, prin grija noastră, a tuturor, să înflorească oriunde s-ar afla în lume. La mulți ani, români de pretutindeni!”, a transmis Andreea Păstîrnac.

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni dedică ziua de azi educației, pentru a pune în lumină contribuția voluntarilor implicați în programele de predare în limba română, precum și importanța limbii materne ca element identitar pentru generațiile tinere din afara granițelor.

În acest sens, proiecte dedicate acestei zile precum seminarul „Limba română mai aproape de casă”, maratonul media de cunoaștere de către opinia publică a inițiativelor din domeniul educației, sau programul intitulat „Limba română — Educație și Comunicare”, prin care cadrele didactice, pentru început din Spania, Italia și Marea Britanie, sunt sprijinite cu suporturi de curs și sesiuni de pregătire, reprezintă dovezi ale priorității pe care Ministerul pentru Românii de Pretutindeni o acordă educației în limba română.