Ministrul Apărării a demisionat. Este posibilă organizarea de noi alegeri

Ministrul israelian al Apărării Avigdor Lieberman demisionează şi îndeamnă la organizarea unor alegeri anticipate, în urma unui armistiţiu indirect în Fâşia Gaza încheiat între Israel şi grupări palestiniene.

14 nov. 2018, 12:16
Ministrul Apărării a demisionat. Este posibilă organizarea de noi alegeri

Ministrul israelian al Apărării Avigdor Lieberman şi-a anunţat miercuri demisia din Guvernul lui Benjamin Netanyahu, la o zi după un acord indirect încheiat de Israel cu grupări palestiniene cu privire la un armistiţiu în Fâşia Gaza, relatează AFP, citată de news.ro.

 Lieberman a îndemnat la organizarea unor alegeri anticipate, făcând să planeze incertitudinea asupra viitorului Guvernului, aflat la putere din 2015, considerat cel mai de dreapta Executiv din istoria Israelului.

Ministrul ultranaţionalist a denunţat, în faţa presei, acest armistiţiu drept o ”capitulare în faţa teorismului”.

”Statul cumpără liniştea, pe termen scurt, cu preţul unor pagube grave pe termen lung la nivelul securităţii naţionale”, a declarat el, potrivit news.ro.

Citeşte şi Conflictul escaladează în Orientul Mijlociu. Se vorbeşte de AL PATRULEA RĂZBOI. Atac fără precedent, s-au folosit sute de rachete

Lieberman a crtiicat, de asemenea, decizia Guvernului de a permite transferul unui ajutor din partea Qatarului către Fâşia gaza, destinat în principal plăţii salariilor funcţionarilor mişcării islamiste palestiniene Hamas.

”Trebuie să ne înţelegem asupra unei date a alegerilor cât mai rapid posibil”, a spus el, în contextul în care actuala legislatură se încheie în noiembrie 2019.