Ministrul Apărării american transmite Pentagonului să fie cu ochii pe „China, China, China”

Noul Secretar al Apărării american, Patrick Shanahan, i-a transmis Pentagonului să fie vigilent în legătură cu China, pronunţând numele acestei ţări de trei ori:„China, China, China!", informează CNN.

03 ian. 2019, 09:31
Ministrul Apărării american transmite Pentagonului să fie cu ochii pe „China, China, China”

 „Deşi suntem concentraţi pe operaţiunile în desfăşurare, secretarul Shanahan a transmis echipei să îşi amintească de China, China, China”, a declarat oficialul. Shanahan a făcut comentariile în timpul unei şedinţe speciale la care au participat toţi secretarii serviciilor militare şi secretarii adjuncţi ai Apărării.

Decizia sa de a face apel la liderii Pentagonului să se concentreze pe ameninţarea venită din partea Chinei vine la câteva ore după ce a participat la o întâlnire a Cabinetului la Casa Albă. În cadrul întâlnirii, Trump l-a criticat pe predecesorul lui Shanahan, Jim Mattis şi misiunile SUA din Siria şi Afganistan.„Ce a făcut pentru mine? Cum a fost în Afganistan? Nu prea bine. Nu sunt mulţumit cu ce a făcut în Afganistan”, a afirmat Trump, făcând referire la Mattis, adăugând că „practic” l-a concediat pe fostul general, potrivit news.ro.

Shanahan a preluat funcţia după ce Mattis şi-a dat demisia pe fondul deciziei lui Trump de a retrage trupele americane din Siria. Concentrându-se pe China, în loc de Siria sau Afganistan, Shanahan a găsit un subiect cu viziuni similare cu cele ale lui Trump din partea Pentagonului.

Administraţia Trump a căutat constant să contracareze China în mai multe domenii după ce Beijingul şi-a intensificat activităţile militare în Marea Chinei de Sud şi în alte zone.