Ministrul Apărării despre un bombardier rusesc deasupra Mării Negre: „Suntem pregătiţi! Astfel de lucruri apar frecvent”

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat, vineri, referitor la interceptarea unui bombardier rusesc deasupra Mării Negre că acesta ”nu este un lucru nou”, astfel de situaţii apărţnd ”frecvent”. Fifor afirmă că de aceea există poliţie aeriană, pentru că nu este vorba doar despre spaţiul României, ci dedspre spaţiul NATO pe care ”suntem pregătiţi” să-l apărăm.

27 iul. 2018, 12:00
Ministrul Apărării despre un bombardier rusesc deasupra Mării Negre: „Suntem pregătiţi! Astfel de lucruri apar frecvent”

Ministrul Mihai Fifor a fost întrebat, vineri, la Sibiu, despre interceptarea unui bombardier rusesc deasupra Mării Negre şi a precizat că nu este ceva nou.

”Nu este un lucru nou ce s-a întâmplat. Astfel de lucruri apar frecvent, tocmai de aceea există poliţie aeriană care se face de pe Mihai Kogălniceanu. Acolo sunt colegii noştri britanici care operează cu cele patru Typhoon-uri. Alături de ele sunt şi forţele române care execută misiunile de poliţie aeriană. Este, dacă vreţi, o formă de manifestare a Federaţiei Ruse cu care noi ne-am obişnuit, în ultimă instanţă sunt provocări la care NATO răspunde aşa cum se întâmplă de fiecare dată cu aceste misiuni de poliţie aeriană. Nu discutăm doar despre spaţiul românesc, discutăm de spaţiul NATO şi pentru asta suntem pregătiţi să apărăm acest spaţiu”, a spus ministrul.

Acesta a precizat că Ministerul Apărării este pregătit ”pentru orice tip de provocare şi pentru a-şi face datoria ca stat membru al Alianţei Nord-Atlantice”.

”Suntem la zi cu toate obligaţiile asumate de România ca stat membru şi lucrul acesta a fost evidenţiat şi în cadrul summit-ului NATO încheiat nu de mult la Bruxelles”, a mai spus ministrul.

Avioanele Typhoon ale Forţelor aeriene britanice cantonate în România au decolat, joi, de la baza Aeriană Mihail Kogălniceanu după ce au interceptat o aeronavă de bombardament Suhoi Su-24 în apropierea spaţiului aerian NATO, deasupra Mării Negre.