Ministrul Apărării ia poziţie în scandalul mărcii Steaua. Ce mesaj le transmite suporterilor echipei de fotbal

Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, afirmă că nu există niciun motiv pentru ca suporterii steliști să presupună că la nivelul MApN nu există voința de a veni cu soluții la problema mărcii "Steaua" și susține că valorificarea acesteia nu se face pentru că o dorește ministerul sau altcineva, ci pentru că este vorba de o obligație legală.

25 mai 2016, 14:16
Ministrul Apărării ia poziţie în scandalul mărcii Steaua. Ce mesaj le transmite suporterilor echipei de fotbal

Nu există nicio rațiune în prezent ca suporterii să presupună că la nivelul ministerului nu există voința de a veni cu soluții pentru această problemă. Nu e niciun motiv să se creadă că putem proceda altfel decât corect și cinstit. Nu și-a propus nimeni să tragă de timp. Nu a fost exclusă nicio colaborare și nu a fost închis niciun canal de discuție, ba, aș spune, dimpotrivă. Așadar, e normal să ne așteptăm la respect reciproc, la calm și încredere. De ce trebuie să punem mereu în față negativul, să prezumăm constant rele intenții? De ce să nu credem că există reale excepții?„, a precizat ministrul Mihnea Motoc, miercuri, într-o postare pe Facebook.

Citeşte şi Gigi Becali, atac dur la MApN: E preacurvie publică, Armata vrea să distrugă Steaua

El a arătat că în această problemă există atâtea acte și documente strânse de-a lungul anilor, încât a crede că în câteva luni situația poate fi rezolvată „ține de supraomenesc”.

Se lucrează acum în toate direcțiile pe care ni le-am propus și care sunt absolut necesare: modernizarea stadionului, valorificarea terenurilor aferente pentru antrenamente, crearea condițiilor pentru licențiere etc. Niciunul din aceste obiective nu poate fi atins fără promovarea de acte normative și parcurgerea unor proceduri administrative complexe, care sunt în prezent în plină desfășurare„, a spus ministrul.

Citeşte şi Armata îi cere lui Gigi Becali 36,8 milioane de euro pentru folosirea mărcii Steaua. Taxa de licenţă: 3,7 milioane pe an

Mihnea Motoc a precizat că valorificarea mărcii „Steaua” este o obligație legală, iar cei care sunt în măsură să o facă și nu o fac sunt expuși „rigorilor legii”.

Valorificarea mărcii Steaua nu se face pentru ca așa dorește CSA ori ministerul, o persoană sau alta, ci pentru că aici vorbim de o obligație legală. Dimpotrivă, a nu lua aceste măsuri îi expune pe cei cu atribuții rigorilor legii, ceea ce nimeni nu dorește să își asume. În sinteză, aplicăm legea și căutăm soluții; nu avem interese ascunse, nu avem interese în general, altele decât ale dumneavoastră, ținând de binele fotbalului roșu-albastru„, a adăugat Motoc.

El mai spune că se gândește să organizeze în perioada următoare o întâlnire a unor reprezentanți ai suporterilor cu interlocutorii cei mai avizați din minister, pentru a lămuri și mai bine ce trebuie făcut în acest caz.