Ministrul Apărării Naţionale: O bună parte din echipamentele Armatei, uzată. Cei 2% din PIB se vor materializa în dotare

Adrian Ţuţuianu, ministrul Apărării Naţionale, susţine că se va investi în dotarea Armatei Române prin opt programe de înzestrare, care vor fi puse în aplicare până în 2026, precizând că o bună parte din echipamente este uzată.

RomaniaTV.net
30 iun. 2017, 20:16
Ministrul Apărării Naţionale: O bună parte din echipamentele Armatei, uzată. Cei 2% din PIB se vor materializa în dotare

Sunt preocupat ca cei 2% din PIB pentru apărare să se materializeze în dotare şi apărare naţională care să răspundă cerinţelor actuale pentru că o bună parte din echipamentele utilizate de armată este uzată. Datoria mea va fi aceea ca cele opt programe majore de înzestrare a armatei să devină cât mai curând realitate. Aceasta ar consta şi în îmbunătăţirea condiţiilor atât pentru militarii din teatrele de operaţiuni dar şi pentru cei care îşi desfăşoară activitatea în ţară. Sunt programate până în 2026. Trebuie respectate procedurile de achiziţie publică”, a declarat Adrian Ţuţuianu”, ministrul Apărării Naţionale, la Antena3.

Referitor la deplasarea îngreunată către accidentul din Argeş cu o aeronavă a MApN, ministrul a declarat : „Sunt o serie de proceduri. Au fost urmate cum e prevăzut în regulament. Ne-am deplasat în termeni. Nu a existat niciun moment şi nu există vreun indiciu că s-ar fi putut face ceva mai mult decât s-a făcut.”

Un camion în care se aflau mai mulţi militari a căzut, joi seara, într-o râpă din localitatea argeşeană Dâmbovicioara. Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie. MApN a anunţat că în camionul răsturnat se aflau 13 militari. Trei militari au murit, şapte au fost transportaţi la Spitalul Militare din Bucureşti şi doi la Braşov, unul neavând nevoie de internare. În ceea ce priveşte militarii răniţi, toţi sunt în stare stabilă şi se află internaţi în spitale militare.