Ministrul Apărării: NU e cazul să se cadă în capcana unui RĂZBOI PSIHOLOGIC

Mircea Duşa, ministrul Apărării Naţionale, a precizat, joi, că Armata României îşi face datoria vizavi de obiectivele de securitate naţionale.

RomaniaTV.net
01 mai 2014, 18:15
Ministrul Apărării: NU e cazul să se cadă în capcana unui RĂZBOI PSIHOLOGIC

Prezent la Alba Iulia, întrebat cum comentează anumite temeri în contextul conflictului din Ucraina, dacă România ar putea fi implicată, ministrul Apărării a subliniat că ”nu e cazul să se cadă în capcana unui război psihologic”.

Citeşte şi România, PREGĂTIRI DE RĂZBOI. Anunţul a fost publicat în Monitorul Oficial

”Apar tot felul de ştiri pe care eu nu le confirm şi nu cred că e cazul să cădem în capcana războiului psihologic”, a punctat Duşa, citat de Agerpres.

De asemenea, întrebat de jurnalişti dacă îi poate linişti pe cetăţeni că în ţara noastră nu va fi nicio problemă, ministrul Apărării a subliniat că ”România este un stat NATO, este un stat puternic, are sistem de securitate naţională asigurat şi instituţiile statului fac ceea ce este necesar din punct de vedere al siguranţei naţionale”.

Băsescu: Categoric va fi o creştere a prezenţei militare NATO în România

„(…) Precizez că, din punct de vedere militar şi al capabilităţilor militare, Armata Română îşi face datoria vizavi de obiectivele de securitate naţională. NATO este o organizaţie defensivă care apără şi asigură securitatea ţărilor membre NATO. Nu poate nimeni să facă aprecieri de genul că va fi o intervenţie în Ucraina. NATO este o organizaţie strict defensivă”, a spus ministrul Apărării Naţionale.

Citeşte şi Avioane de luptă ale NATO, desfăşurate în România