Carmen Dan a numit un nou şef interimar la Jandarmeria Română. Ionuţ Sindile are 40 de ani şi este născut în Teleorman

Publicat: Marţi, 14 August 2018 23:46 // Actualizat: Miercuri, 15 August 2018 09:42 // Sursa: romaniatv.net

Colonel Ionuț Cătălin Sindile, prim-adjunctul inspectorului general al Jandarmeriei Române, a fost împuternicit de ministrul Carmen Dan în funcția de Inspector General al Jandarmeriei Române, a anunţat MAI într-un comunicat de presă. Împuternicirea vine ca urmare a faptului că mandatul lui Sebastian Cucoş la conducerea Jandarmeriei Române a expirat. 

Ionuţ Sindile este împuternicit în funcţia de inspector general al Jandarmeriei Române începând cu data de 15 august, pentru o perioadă de maximum şase luni.

Ionuţ Sindile are 40 de ani şi este născut în judeţul Teleorman. A absolvit Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, la arma jandarmi, în anul 2000 și are o experiență de 18 ani în Jandarmeria Română. Ionuţ Sindile are gradul de colonel şi până acum a ocupat funcţia de prim-adjunct al inspectorului general şi Şef al Statului Major al Jandarmeriei Române, potrivit site-ului Jandarmeriei.

Ionuț-Cătălin Sindile are o relevantă activitate profesională în cadrul Jandarmeriei Române, inclusiv mai multe misiuni internaționale sub egida Uniunii Europene.

Mandatul lui Sebastian Cucoş la conducerea Jandarmeriei a expirat la data de 15 august, el fiind numit până acum de două ori interimar şi nemaiputând fi numit şi a treia oară tot interimar.

Sebastian Cucoş, şeful Jandarmeriei Române: Cei care au greşit vor plăti, indiferent din ce parte sunt

Sebastian Cucoş a fost împuternicit de ministrul de Interne să îndeplinească atribuţiile acestei funcţii pentru o perioadă de şase luni în august anul trecut, după pensionarea generalului de brigadă Marin Andreiana, iar după expirarea acestui mandat i-a fost acordat un al doilea mandat interimar, care a expirat miercuri.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a spus marţi că a trimis la Cotroceni documentele prin care cere prelungirea mandatului lui Cucoş, însă nu a primit încă aprobare din partea preşedintelui Iohannis. Ulterior, Administraţia prezidenţială a anunţat că CSAT va lua o decizie cu privire la numirea lui Sebastian Cucoş la conducerea Jandarmeriei după finalizarea anchetei privind violenţele din Piaţa Victoriei, din data de 10 august. 

Sebastian Cucoş a spus, marţi seară, într-o conferinţă de presă, că el a absolvit un examen pentru postul de inspector general al jandarmeriei Române şi că aşteaptă avizul CSAT, fiind o procedură care durează. "Este o procedură care durează, nu fac decât să aştept ca procedura să se încheie", a subliniat el.

Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6822
RON
16 Jan
noapte -9 °
zi 4 °
Ultimele joburi adaugate
24 H