Ministrul chinez de Externe: un RĂZBOI ar putea izbucni în orice moment în Coreea de Nord

Wang Xi, ministrul chineze de Externe, a avertizat, vineri, că există riscul ca "în orice moment" să izbucnească un război în Coreea de Nord, adăugând că "nimeni nu va ieşi câştigător" dintr-un conflict.

14 apr. 2017, 10:23
Ministrul chinez de Externe: un RĂZBOI ar putea izbucni în orice moment în Coreea de Nord

„Dacă un război va avea loc, rezultatul va fi o situaţie în care toată lumea pierde şi nimeni nu va ieşi câştigător”, a declarat Wang Xi în cursul unei conferinţe de presă cu omologul său francez, Jean-Marc Ayrault.

Ministrul chinez a adăugat că cine va provoca un conflict „trebuie să-şi asume responsabilitatea istorică şi să plătească preţul corespunzător”.

„Dialogul este singura soluţie posibilă”, a adăugat Wang Xi.

Afirmaţiile oficialului chinez au loc în contextul în care preşedintele american Donald Trump a avertizat că ar putea interveni militar împotriva Coreei de Nord pentru limitarea capacităţilor balistice şi nucleare ale regimului stalinist condus de Kim Jong-Un.

„Am mare încredere într-o abordare adecvată a Chinei faţă de Coreea de Nord”, a transmis Donald Trump prin Twitter joi dimineaţă.

„În cazul în care China nu va putea face acest lucru, vor interveni Statele Unite şi aliaţii acestora”, a atras atenţia Donald Trump.

„Coreea de Nord este o problemă. Problema va fi rezolvată”, a mai declarat liderul Statelor Unite.