Ministrul Comunicaţiilor: Traficul rutier din Capitală ar fi cu până la 20% mai aglomerat dacă şoferii nu ar mai folosi aplicaţia WAZE

Traficul rutier din Capitală ar fi cu 10-20% mai aglomerat dacă şoferii nu ar mai folosi aplicaţia Waze, ceea ce ar reprezenta un exemplu de cât de mare e schimbarea adusă de aplicaţiile de acest gen asupra societăţii în general, schimbare care nu e încă înţeleasă pe deplin, a declarat marţi ministrul Comunicaţiilor, Augustin Jianu, în cadrul evenimentului WeLoveDigital Forum organizat de Profit.ro.

04 apr. 2017, 08:53
Ministrul Comunicaţiilor: Traficul rutier din Capitală ar fi cu până la 20% mai aglomerat dacă şoferii nu ar mai folosi aplicaţia WAZE

Augustin Jianu, ministrul Comunicaţiilor, a declarat în deschiderea evenimentului că a ajuns cu ajutorul aplicaţiei Waze, iar aceasta are un impact pozitiv major în sensul decongestionării traficului din Bucureşti.

„Am ajuns la acest eveniment cu ajutorul Waze. Nu ştiu câtă lume înţelege magnitudinea schimbării adusă de mediul digital. De exemplu, această aplicaţie strânge date din trafic, de la utilizatori, foloseşte anumiţi algoritmi si oferă un traseu optimizat. Magnitudinea schimbării adusă de această aplicaţie s-ar vedea dacă nu ar mai fi folosită, cred că gradul de congestie al traficului din Bucureşti ar creşte cu 10-20%”, a afirmat Jianu.

Mai mulţi specialişti din mediul online au susţinut în trecut că autorităţile locale ar trebui să gândească noi politici publice pentru organizarea traficului din marile oraşe, astfel încât acesta să fie mai eficient şi mai fluid, scop în care ar trebui să valorifice avantajele noilor tehnologii digitale, care să ţină cont de nevoile reale ale utilizatorilor.

Waze este una dintre cele mai populare aplicaţii folosite de şoferii din România, care adună de la utilizatori date despre traficul rutier şi le oferă acestora cele mai bune opţiuni de traseu într-un anumit moment, în funcţie de informaţiile disponibile în momentul respectiv.