Ministrul Culturii, atacat cu ROŞII la Cluj

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a fost aşteptat, vineri, în faţa Prefecturii Cluj, de un grup de protestatari care se opun proiectului minier de la Roşia Montană, aceştia aruncând cu roşii spre el şi strigând "Demisia".

13 sept. 2013, 11:31
Ministrul Culturii, atacat cu ROŞII la Cluj

Mai multe persoane l-au aşteptat, vineri, pe ministrul Culturii, Daniel Barbu, pe trotuarul din faţa Prefecturii Cluj unde acesta susţinuse o conferinţă de presă, cu bannere pe care scria „Barbu, mercenarul Goldului, împotriva patrimoniului” şi „Roşia Montană în patrimoniul UNESCO”, potrivit Mediafax.

În momentul în care ministrul s-a îndreptat spre maşina parcată pe trotuar, protestatarii au aruncat spre acesta cu o pungă cu trei roşii, care a căzut lângă el, şi au strigat „Demisia”.

Unul dintre protestatari, care bloca accesul spre maşina ministrului, a fost îndepărtat cu forţa de jandarmii prezenţi, iar Barbu a reuşit să urce în maşină şi să plece, fără a face vreo declaraţie.

După plecarea lui Barbu, protestatarii au început să strige „Jandarmeria apără hoţia”.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi seară, că proiectul privind Roşia Montană a fost avizat din partea PNL de doi miniştri, şi nu de unul singur aşa cum a afirmat luni, respectiv de ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, şi cel al Culturii, Daniel Barbu.

„Miniştrii liberali care au avizat acest proiect sunt doi, mari şi laţi, oameni de seamă amândoi, domnul Daniel Barbu, ministru al Culturii, care şi-a şi explicat avizul, cu care am discutat, am înţeles şi ministrul Finanţelor care semnează aproape orice proiect”, a declarat Antonescu, într-o emisiune la Realitatea TV.

Liderul PNL a fost întrebat luni care a fost poziţia miniştrilor PNL care au avizat proiectul de lege şi au votat împotriva actului normativ în şedinţa grupurilor PNL.

„Un singur ministru liberal a avizat acest proiect şi anume ministru Culturii, Daniel Barbu. A dat toate justificările, sunt de acord cu domnia sa, din punct de vedere al Ministerului Culturii, proiectul merita avizat”, explica Antonescu.