Ministrul Dan îi răspunde lui Kovesi: Nu e în regulă ca DNA să facă recrutare la MAI. Au fost indicaţi nominal anumiţi poliţişti

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, luni, că Laura Codruţa Kovesi a cerut detaşarea la DNA pentru "anumiţi poliţişti indicaţi nominal", precizând că nu i se pare în regulă ca procurorul-şef DNA să facă "recrutare în interiorul instituţiei".

RomaniaTV.net
25 sept. 2017, 12:07
Ministrul Dan îi răspunde lui Kovesi: Nu e în regulă ca DNA să facă recrutare la MAI. Au fost indicaţi nominal anumiţi poliţişti

„Dimineață am avut o discuție cu doamna procuror în care i-am prezentat care este motivul și din ce considerente ministrul de Interne nu a mai semnat pentru detașarea unor polițiști cu atribuții de poliție judiciară către nicio structură de Parchet, însă nu e o abordare doar în privința instituției pe care o reprezintă. Aveam detașați la DNA 245 de polițiștă, amintesc că este o hotărâre de Guvern prin care în responsabilitatea ministerului de Interne este și detașarea unui număr de 40 de polițiști. Reiese foarte clar că noi suntem peste angajamentul asumat”, a spus ministrul Carmen Dan, la Antena 3.

Mai mult, minstrul Carmen Dan a reclamat faptul că Laura Codruţa Kovesi a cerut detaşarea la DNA pentru „anumiţi poliţişti indicaţi nominal”.

„Nu a fost solicitată prelungirea unor detaşări, ci solicitări de detaşare pentru anumiţi poliţişti indicaţi nominal. Nu cred că este în regulă ca DNA să solicite nominal pentru MAI, să facă recrutare, înţeleg, în interiorul instituţiei. Asta ca principiu. (…) În anul 2017, s-a solicitat de către DNA încetarea detaşării pentru opt poliţişti. Nu cred că se poate afirma că activitatea DNA este blocată pentru că nu aprobă ministrul de Interne detaşarea pentru alţi cinci poliţişti indicaţi nominal”, a mai spus Carmen Dan.

Reacţia ministrului de Interne vine după ce Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, a declarat că instituţia se confruntă cu o problemă în ceea ce priveşte resursa umană, în special ofiţerii de poliţie, pentru care susţine că a discutat cu ministrul Carmen Dan, însă până în acest moment nu au fost prelungite detaşările.