Ministrul Daniel Breaz, audiat în Comisia pentru cultură a Camerei Deputaţilor

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Daniel Breaz, va fi audiat marţi în Comisia pentru cultură, artă, mijloace de comunicare în masă a Camerei Deputaţilor.

11 dec. 2018, 06:20
Ministrul Daniel Breaz, audiat în Comisia pentru cultură a Camerei Deputaţilor

El ar urma să fie întrebat despre „obiectivele şi priorităţile sale în calitate de ministru al Culturii”, după cum se precizează într-un comunicat transmis de preşedintele Comisiei pentru cultură, deputatul Gigel Ştirbu.

Lunea trecută, deputatul USR Iulian Bulai anunţa că a cerut detalii despre priorităţile pe care ministrul Culturii şi le-a stabilit pentru acest mandat.

„Am trimis preşedintelui Comisiei pentru cultură o solicitare de chemare la audieri a noului ministru al Culturii, domnul Valer Daniel Breaz, deoarece consider că este neapărat necesar ca acest mandat să înceapă printr-un dialog. Experienţele cu miniştrii anteriori ne-au arătat că nu putem colabora în alte condiţii. Nu am primit un răspuns oficial până acum la această solicitare, însă la o întâlnire informală domnul Breaz mi-a garantat că va fi prezent în comisie săptămânile viitoare, astfel încât să putem discuta aplicat asupra desfăşurării şi bilanţului Centenarului. De asemenea, această întâlnire va fi o ocazie excelentă pentru a lămuri felul în care domnul Breaz abordează chestiunea transparenţei în ministerul pe care îl conduce, de pildă în ceea ce priveşte caracterul public al CV-urilor funcţionarilor publici. Sper să putem avea o relaţie de colaborare, de preferat mai bună decât cu predecesorii actualului ministru”, a precizat deputatul USR.