Ministrul de Externe francez este împotriva unor noi sancţiuni împotriva Rusiei şi Iranului

Șeful diplomației franceze, Jean-Marc Ayrault, s-a declarat miercuri, la Roma, împotriva unor noi sancțiuni în viitorul apropiat împotriva Rusiei sau Iranului, susținători ai regimului sirian acuzat de bombardamente sângeroase asupra orașului Alep.

RomaniaTV.net
12 oct. 2016, 20:44
Ministrul de Externe francez este împotriva unor noi sancţiuni împotriva Rusiei şi Iranului

„Prioritatea nu este de a reintra într-un ciclu de sancțiuni pentru sancțiuni”, a declarat ministrul francez, întrebat cu privire la această eventualitate în timpul unei conferințe de presă susținute alături de omologii săi italian și francez, Paolo Gentiloni și Frank-Walter Steinmeier.

Ayrault a insistat că nu există o soluție militară pentru Siria, iar reluarea negocierilor este singura cale de ieșire din războiul început în urmă cu cinci ani. Trebuie să se ajungă la un armistițiu și „nu vom înceta să spunem asta și să convingem Rusia”, a adăugat el.

La rândul său, Gentiloni a declarat: „Am pariat pe posibilitatea ca Rusia să exercite o influență pozitivă asupra aliaților săi și trebuie să luăm act că nu s-a întâmplat așa”. Potrivit ministrului italian, președintele sirian Bashar Al-Assad este hotărât să distrugă parțial orașul Alep pentru a-l cuceri, ceea ce este „inacceptabil”.

Citeşte şi Raportul AIEA: Rusia nu vrea noi sancţiuni împotriva Iranului

Steinmeir a afirmat că „este vorba de credibilitatea noastră morală, trebuie să punem capăt acestor omoruri, nu doar la Alep, ci pe întreg teritoriul sirian”.

Rusia și SUA, care și-au suspendat oficial dialogul bilateral privind Siria, au anunțat miercuri două reuniuni internaționale pe această temă, sâmbătă la Lausanne și duminică la Londra, reamintește AFP.