Ministrul de finanţe Olaf Scholz: „o zi amară pentru Europa”

Ministrul de finanţe şi vicecancelar german Olaf Scholz a declarat marţi că este "o zi amară pentru Europa" după ce Parlamentul britanic a respins acordul negociat cu Bruxellesul privind Brexit-ul.

RomaniaTV.net
15 ian. 2019, 21:23
Ministrul de finanţe Olaf Scholz: „o zi amară pentru Europa”

„Este o zi amară pentru Europa. Suntem pregătiţi. Dar un Brexit dur este cea mai rea dintre toate posibilităţile pentru UE, dar în special pentru Marea Britanie”, a scris Scholz pe Twitter imediat după votul din Parlamentul de la Londra.

Preşedinta Uniunii Creştin Democrate (CDU), Annegret Kramp-Karrenbauer, şi-a exprimat la rândul său regretul pe Twitter, spunând că „un Brexit dur ar fi cea mai rea dintre toate opţiunile”.

Ea i-a îndemnat pe britanici ca de acum „să nu se precipite”.

Secretarul de stat german pentru Europa, Michael Roth, a spus că este vorba de un ‘dezastru’, adăugând totuşi că „porţile Europei rămân deschise”.

Parlamentarii britanici au respins marţi cu o majoritate covârşitoare, 432 la 202 voturi, acordul privind Brexit-ul negociat de premierul conservator Theresa May cu Bruxellesul, într-un vot crucial privind viitorul Regatului Unit, cu două luni şi jumătate înainte de data prevăzută pentru ieşirea din Uniunea Europeană.

Theresa May se va confrunta miercuri cu o moţiune de cenzură depusă după vot de liderul opoziţiei laburiste, Jeremy Corbyn.