Ministrul de Interne: Dacă Viktor Orban este „rău”, Emmanuel Macron este „de 15 ori mai rău”

Ministrul de interne italian Matteo Salvini a declarat luni că dacă premierul ungar Viktor Orban este "rău", pentru că refuză să primească refugiaţi, preşedintele francez Emmanuel Macron este "de 15 ori mai rău".

26 iun. 2018, 06:51
Ministrul de Interne: Dacă Viktor Orban este „rău”, Emmanuel Macron este „de 15 ori mai rău”

„Dacă Orban este rău, atunci Macron este de 15 ori mai rău”, a declarat Salvini într-o conferinţă de presă la Roma, susţinută după o scurtă vizită efectuată în cursul zilei în Libia.

„Atunci când UE îşi va demonstra voinţa de a-şi proteja frontierele externe prin mijloace concrete, ne vom putea gândi la relocări interne în cadrul UE”, a declarat Salvini, informează Agerpres.

„Mi s-a spus că Orban, care pentru numeroase media este inamicul nr.1, nu îşi îndeplineşte obligaţiile de relocare pentru 300 de persoane, ceea ce înseamnă că Italia ar fi trebuit să transfere în Ungaria 300 de persoane. Dar Franţa bunului Macron nu îşi respectă aceste obligaţii faţă de 9.000 de persoane. Deci, dacă Orban este rău, Macron este de 15 ori mai rău”, a spus el.

Citeşte şi Macron şi Merkel cer acorduri între mai multe ţări privind migraţia

„Macron şi Merkel sunt coerenţi şi demonstrează că Europa are un sens”, a spus el în continuare, reiterând opoziţia Italiei faţă de crearea de centre de primire a migranţilor pe teritoriul italian, potrivit Agerpres.

„Nu înţelegem de ce doar Libia şi Italia trebuie să achite costurile economice şi sociale ale imigraţiei?”, s-a întrebat Salvini.

Ministru de interne şi lider al Ligii, formaţiune de extrema dreaptă din componenţa guvernului populist din Italia, care şi-a început mandatul la 1 iunie, Matteo Salvini şi-a înmulţit declaraţiile provocatoare, unele de-a dreptul scandaloase, pentru a-şi susţine politica.