Ministrul de Interne spune că Ziua Poliţiei Române nu este numai a poliţiştilor, ci şi a cetăţenilor pe care îi protejează

Ministrul Afacerilor Interne (MAI), Carmen Dan, a transmis duminică, de Ziua Poliţiei Române, că această zi nu este o sărbătoare doar a poliţiştilor, ci şi a cetăţenilor cărora “oamenii legii le asigură zilnic siguranţa şi linişte” şi le transmite felicitări tuturor celor care îşi fac datoria faţă de comunitate.

25 mart. 2018, 10:09
Ministrul de Interne spune că Ziua Poliţiei Române nu este numai a poliţiştilor, ci şi a cetăţenilor pe care îi protejează

“Valorile umane, morale şi naţionale se împletesc în această zi prin sărbătorirea a două evenimente importante aflate în strânsă legătură: Ziua Poliţiei Române şi Sărbătoarea Bunei Vestiri”, se arată în mesajul postat de Carmen Dan pe contul său de Facebook.

“Ziua Poliţiei Române nu este doar o sărbătoare a poliţiştilor, ci şi a cetăţenilor, a celor cărora oamenii legii le asigură zilnic siguranţa şi linişte, dând astfel dovadă de onoare, sacrificiu şi curaj. Cu această ocazie, felicit pe toţi cei care pun sentimentul datoriei faţă de comunitate şi legea mai presus de orice, pe cei care au contribuit la funcţionarea normală a societăţii şi care şi-au respectat întocmai jurământul faţă de ţară”, mai spune ministrul.

Dan mai spune că are convingerea că atenţia că „atenţia poliţiştilor se va îndrepta în continuare către misiunile pe care le au şi către cei care văd în Poliţie instituţia care oferă siguranţă şi încredere”.

Ministrul de Interne a transmis  „Felicitări, gânduri bune şi putere de muncă (…) tututor celor care apără drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor! Multe reuşite le urez si celor care sunt departe de ţară şi care reprezintă cu succes Poliţia Română în misiunile internaţionale”, potrivit news.ro.

De asemenea, ea spune că poliţistul Ciprian Sfichi, tăiat cu sabia de un interlop în luna ianuarie, este cel mai recent exemplu de dăruire şi putere, fdin punctul ei de vedere.

Pe data de 25 martie, de Ziua Poliţiei Române, instituţia sărbătoreşte 196 de ani de la atestare, când domnitorul Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiţă Filipescu, şeful Poliţiei din acele timpuri, drapelul pe care era cusută sigla Steagului Agiei, legalizând, astfel, funcţionarea instituţiei.