Ministrul Educaţiei a dispus un control de urgenţă la Colegiul Tudor Vianu din Bucureşti

Adrian Curaj, ministrul Educaţiei, a dispus un control "de urgenţă" la Colegiul Tudor Vianu, unde un profesor a fost acuzat că îşi umileşte elevii pentru o medie mai mare.

06 feb. 2016, 14:31
Ministrul Educaţiei a dispus un control de urgenţă la Colegiul Tudor Vianu din Bucureşti

Adrian Curaj, ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, a dispus un control în regim de urgență la Colegiul Național „Tudor Vianu” din Capitală, pentru investigarea acuzațiilor care i se aduc profesoruuli de matematică Severiu Moldoveanu, se arată într-un comunicat al ministerului.

„Consider că analiza acestui caz extrem de grav trebuie să țină cont de trei aspecte: încălcarea demnității elevului, nerespectarea deciziei Ministerului Educației cu privire la perioada de susținere a tezelor semestriale, respectiv negocierea notelor, lucru totalmente inadmisibil. Mă aștept ca măsurile să fie de așa natură încât să sancționeze și să descurajeze astfel de comportamente ale cadrelor didactice”, a declarat ministrul Adrian Curaj, potrivit sursei citate.

Ministerul Educației reamintește că, potrivit articolului 31, alineatul 4 din Regulamentul de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ Preuniversitar, personalului din învățământul preuniversitar îi este interzis să desfășoare acțiuni de natură să afecteze imaginea publică a elevului, viața intimă, privată și familială a acestuia.

Ministrul Adrian Curaj a cerut, de asemenea, tuturor inspectoratelor școlare județene să adopte cele mai potrivite măsuri de consiliere și îndrumare, astfel încât spațiul școlii să nu mai fie locul derapajelor de comportament în rândul cadrelor didactice sau al elevilor, menționează sursa citată.

Citeşte şi: Reacţia părinţilor din Colegiul Vianu, în cazul elevului umilit de profesor: „Acest incident nu este izolat”

Şi Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID) anunţă într-un comunicat de presă că a solicitat o poziţie din partea ministrului Educaţiei, Adrian Curaj, în problema de la Colegiul Tudor Vianu.

„Voi lua masuri urgente. Am decis efectuarea, in regim de urgenta, a unui control din partea Ministerului la Colegiul National de informatica „Tudor Vianu” cu privire la acuzatiile care i se aduc profesorului Severius Moldoveanu”, a declarat ministrul Educaţiei, potrivit AID.

Fostul director al Colegiului National de Informatica „Tudor Vianu”, profesorul de matematica Severius Moldoveanu, este acuzat ca si-a umilit elevii, cerandu-le sa se tarasca in genunchi pentru o medie mai mare.

Şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti s-a autosesizat în urma materialelor apărute în presă.

„Inspectoratul a procedat la constituirea unei comisii de cercetare care de luni îşi va începe activitatea în acest liceu. În acest moment nu avem nicio plângere oficială la inspectorat – nu ştiu la nivelul liceului -, dar la nivelul Inspectoratului sau al Ministerului, din partea părinţilor, la această dată sau la această oră”, a declarat Marian Banu, purtătorul de cuvânt al ISMB.

Citeşte şi: Un profesor de la unul dintre cele mai bune licee din Capitală şi-a pus elevii să se târască pentru note mari