Ministrul Educaţiei, despre profesorul de la Ploieşti care a agresat un elev: Sper ca Inspectoratul Şcolar să ia decizia potrivită

Ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu a declarat, la Digi 24, referindu-se la cazul profesorului de la Ploieşti care a agresat un elev, că nu are cum să aplaude un asemenea dascăl şi că speră ca Inspectoratul Şcolar să ia decizia potrivită. Ea a mai anunţat că viitoarea lege a educaţiei va avea un capitol privind violenţa în şcoli.

RomaniaTV.net
08 dec. 2018, 18:31
Ministrul Educaţiei, despre profesorul de la Ploieşti care a agresat un elev: Sper ca Inspectoratul Şcolar să ia decizia potrivită

„Nu am cum să aplaud un asemenea dascăl. Un profesor, când a îmbrăţişat această meserie, trebuie să înţeleagă că rigorile ei sunt foarte clar şi bine stabilite. Oricâţi nervi ai avea, stăpâneşte-te şi gestionează o situaţie care apare în clasă”, a afirmat Andronescu.

Ea a anunţat că următoarea lege a educaţiei va avea un capitol special dedicat violenţei în şcoli.

„Nu ştiu ce s-a întâmplat acolo. Sper ca Inspectoratul Şcolar să analizeze şi să dea un verdict. Îi voi sustine, pentru că n-aş vrea să se mai repete asemenea fapte. Mi-am propus ca în următoarea lege a învăţământului să dedicăm un capitol măsurilor de prevenire a violenţei în şcoli”, a declarat ministrul Educaţiei.

Citeşte şi: Un profesor din Ploieşti loveşte un elev cu scaunul. Poliţia a deschis anchetă VIDEO

Întrebată dacă s-a gândit la sancţiuni clare care să fie introduse în lege, Ecaterina Andronescu  a afirmat: „Mi-aş dori să nu vorbim despre sancţiuni, ci despre lucrurile pe care trebuie să le facem şi să le respectăm”.

În ceea ce priveşte sancţiunile care ar trebui aplicate profesorului care şi-a agresat elevul, Ecaterina Andronescu a spus că nu vrea să se antepronunţe, dar şi-a exprimat speranţa ca Inspectoratul Şcolar să ia decizia potrivită.

„Nu poate accepta ca în judeţul respectiv să aibă asemenea fapte”, a precizat ministrul Educaţiei.

Poliţia prahoveană s-a autosesizat după apariţia unor imagini în care un profesor de la o şcoală din Ploieşti loveşte un elev cu scaunul.