Ministrul Educaţiei Liviu Pop: Nu ar trebui să lăsăm copiii în nicio şcoală neautorizată

Ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, a declarat marți, într-o conferință de presă, că nu ar trebui să fie lăsați copiii în școli neautorizate.

RomaniaTV.net
22 aug. 2017, 14:06
Ministrul Educaţiei Liviu Pop: Nu ar trebui să lăsăm copiii în nicio şcoală neautorizată

„În nicio școală neautorizată nu ar trebui să lăsăm copiii astăzi”, a spus ministrul.

Potrivit acestuia, din 31.297 corpuri de clădiri în care își desfășoară activitatea unitățile de învățământ, 2.261 dintre acestea au autorizație PSI, iar 4.200 au avize PSI.

„În maximum doi ani vrem să avem toate unitățile cu autorizație, că nu este ritmul pe care ni-l dorim nu pot să comentez. Ne dorim ca toți copiii și profesorii să fie în siguranță”, a afirmat Pop.

Întrebat ce ar sfătui părinții ai căror copii merg la școală în clădiri nesigure, ministrul a răspuns: „Să nu își ducă copiii în școlile respective”.

„Acum o lună am aprobat 2.500 de proiecte pentru reabilitare și construcții noi de clădiri. Banii aceștia sunt în bugetele autorităților locale, veniți de la Ministerul Dezvoltării. Fiecare primar își organizează licitațiile pentru construcție și dezvoltare. Ministerul Educației este proprietar pe clădirile de la palate și cluburi. Avem obligația ca acela școli fără autorizație să le reabilităm sau să facem altele noi”, a spus reprezentantul MEN.

Referindu-se la Școala 141 din Capitală unde s-a prăbușit tavanul unui hol, Pop a spus că aceasta va fi dărâmată.

„Soluția pentru elevii Școlii 141 va fi găsită până la sfârșitul lunii, împreună cu IȘMB”, a spus ministrul, care a precizat că s-au investit șase miliarde de lei în acest an în țară pentru reabilitare și construcții noi de unități de învățământ.