Ministrul Educaţiei: Ministerul aşteaptă o perspectivă constructivă din partea studenţilor pentru creşterea calităţii învăţământului

Ministrul Educației Naționale, Pavel Năstase, a participat vineri la "Gala de Zece", eveniment organizat de Uniunea Națională a Studenților din România (UNSR), ocazie cu care a declarat că ministerul este deschis spre consultare cu principalii parteneri de dialog, reprezentanți ai elevilor, ai studenților, sindicate sau Consiliul Național al Rectorilor.

24 feb. 2017, 17:20
Ministrul Educaţiei: Ministerul aşteaptă o perspectivă constructivă din partea studenţilor pentru creşterea calităţii învăţământului

„Exprim aprecierea pentru colaborarea dintre Ministerul Educației și UNSR, sper să avem în continuare un parteneriat bazat pe echilibru și corectitudine și sunt convins că voi, în calitate de reprezentanți ai studenților, puteți veni cu o perspectivă constructivă, ce va contribui la creșterea calității învățământului românesc”, a afirmat ministrul Educației.

El a asigurat UNSR de tot interesul ministerului față de propunerile inovative în domeniul educației.

„Vârsta acesta de 10 ani a UNSR e o vârstă tânără, dar eu sunt convins că dumneavoastră sunteți o organizație matură (…) am pronunțat cuvântul acesta, voluntariat, care mie îmi e foarte, foarte drag și pentru care dumneavoastră reprezentați o resursă aproape inepuizabilă (…). Am participat de curând la o conferință a miniștrilor Educației la Bruxelles și unul dintre punctele de pe ordinea de zi foarte important și foarte mult dezbătut a fost acesta al creării corpului european de solidaritate în care există posibilitatea de interschimburi de studenți tocmai pentru anumite activități de voluntariat”, le-a spus Pavel Năstase studenților, transmite Agerpres.

Totodată, el le-a transmis tinerilor să învețe mai bine și să aibă o atitudine proactivă, amintind măsurile luate de Guvern în beneficiul lor, printre care creșterea burselor de 2,5 ori, transportul gratuit.

„Urmează ca universitățile să beneficieze de 30 de cămine studențești, vorbesc despre cămine noi, construite prin intermediul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Fondurilor Europene. De asemenea, acordăm o atenție deosebită pentru asigurarea livrării manualelor elevilor într-un timp util și lucrăm în ritm intens pentru a ne respecta cu devotament angajamentele asumate”, a adăugat ministrul Pavel Năstase.