AVERTISMENTUL ministrului Educaţiei, Mircea Dumitru, pentru şcolile din România

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a anunţat că a primit mai multe sesizări privind unele numiri prin detaşasare care au fost făcute în unele instituţii de învăţământ şi a precizat că nu va ezita să trimită Corpul de Control să verifice modul în care se fac numirile directorilor în şcoli. 

20 aug. 2016, 09:39
AVERTISMENTUL ministrului Educaţiei, Mircea Dumitru, pentru şcolile din România

„Am primit în ultimele zile mai multe sesizări referitoare la modul în care, în unele judeţe, se petrec numirile prin detaşare ale directorilor de şcoli. Atrag atenţia tuturor inspectorilor şcolari generali că numirile directorilor trebuie să ţină seama exclusiv de competenţele şi de integritatea persoanelor în cauză”, a scris ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, pe pagina sa de Facbook.

Din acest motiv, ministrul spune că are în vedere să trimită Corpul de Control să verifice care situaţia din şcolile reclamate. „Nu voi ezita să trimit corpul de control pentru a verifica sesizările primite şi să iau măsuri ferme în situaţiile în care inspectorii şcolari numesc directorii pe alte criterii”, a precizat ministrul Educaţiei.

Ministrul Mircea Dumitru: Toţi elevii vor avea manuale în luna septembrie

Mircea Dumitru mai anunţă că „în cel mai scurt timp vom demara concursurile pentru directorii de unităţi de învăţământ, astfel încât să punem capăt practicilor care, an de an, au afectat profund şcoala”.