Ministrul Educaţiei, reacţie în scandalul manualelor redactate greşit: „Greşeala este omenească…”

Reacție uimitoare a ministrului Educației în scandalul manualelor redactate greșit. Valentin Popa spune că nu se gândește să tragă la răspundere pe cineva pentru greșeli și, mai mult decât atât, consideră acest lucru unul normal.

24 aug. 2018, 13:12
Ministrul Educaţiei, reacţie în scandalul manualelor redactate greşit: „Greşeala este omenească…”

„Nu ne propunem sa raspunda cineva pentru ca greseala este omeneasca. Sigur ca este regretabil ca patru profesori dintre cei mai buni pe care îi are Romania au scapat aceste greseli in manuale”, a declarat Valentin Popa pentru România TV

Întrebat despre cine îşi asumă pierderea banilor, ministrul a închis brusc telefonul.  

Manualul unic de geografie, scos de Editura Didactică și Pedagogică – editura Ministerului Educației, este plin de greşeli grosolane. Elevii de clasa a VI-a învață din septembrie că Turnu Măgurele este poziționat, pe harta României, acolo unde până acum toți știam că este orașul Drobeta-Turnu Severin.

Printre erorile greu de ratat din noul manual de geografie, care poartă antetul Ministerului Educației și nu are alternativă pe piață: Marea Moartă este pusă pe hartă în loc de Marea Roșie, Insula Tasmania este numită „Vanuatu”, un stat nu există, regiunea industrială Ruhr este greșit scrisă Rhur.

Citeşte şi Erori grosolane în manualul unic de geografie: o mare are numele greşit, un stat nu există, unele oraşe sunt confundate cu altele