Ministrul Educaţiei, veşti proaste pentru elevi, se introduce un nou examen înainte de Bacalaureat

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu anunta posibilitatea revenirii la examenul de treapta pentru elevii de liceu, sustinut la terminarea clasei a X-a.

07 ian. 2019, 14:18
Ministrul Educaţiei, veşti proaste pentru elevi, se introduce un nou examen înainte de Bacalaureat

Ecaterina Andronescu a precizat ca nu se va reintroduce examen de admitere la liceu si ca repartizarea computerizata este eficienta, argumentand ca liceele bune au devenit si mai bune, pentru ca i-au primit pe cei mai buni elevi.

Ministrul Educatiei a lansat, insa, ideea reintroducerea sistemului de treapta la liceu.

„Uitati-va dvs. vara dupa ce se face repartizarea computerizata si o sa vedeti ca sunt licee in Bucuresti unde ultima medie trece de 9.50, ultima medie. Ca urmare, sa declansam examen de admitere in liceu mi se pare absolut de neacceptat. Poate sa gandim o trecere de la clasa a X-a la a XI-a, pentru ca trece de la invatamant obligatoriu la invatamantul… dar pana atunci o sa devina tot liceul invatamant obligatoriu. Poate niste evaluari intermediare ar trebui”, a afirmat ministrul Educatiei.

Ministrul Educatiei considera ca elevii ar fi mai bine pregatiti pentru examene daca s-ar introduce o evaluare intermediara in timpul ciclului liceal.

„Ma uit la rezultatele pe care le au elevii nostri, si la examenul de finalizare a ciclului gimnazial de la clasa a VIII-a sa avem peste 36% de elevi care nu iau nota 5, nu avem cum sa nu tragem un semnal foarte serios de avertizare, ceva trebuie sa facem acolo. Daca va uitati la rezultatele de la examenul de bacalaureat in ultimii ani, o sa constatam acelasi lucru: rezultate din ce in ce mai slabe. Trebuie sa gasim niste solutii.

Una dintre ele ar putea sa fie aceasta, sa mai introducem o evaluare intermediara in timpul ciclului liceal, in asa fel incat sa-i determinam pe elevi sa se pregateasca mai bine, sa nu lasam pregatirea din liceu pentru bacalaureat numai la sfarsitul examenului de bacalaureat”, a declarat Andronescu pentru un post TV.