Ministrul Finanţelor, despre eliminarea Formularului 088: Mâine ordinul preşedintelui ANAF va fi la Monitorul Oficial

Ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, a declarat joi că instituția pe care o conduce se află în faza finală de evaluare a impactului pe care îl are eliminarea Formularului 088, precizând că "în cursul zilei de mâine" ordinul președintelui ANAF în acest sens va fi la Monitorul Oficial.

12 ian. 2017, 14:51
Ministrul Finanţelor, despre eliminarea Formularului 088: Mâine ordinul preşedintelui ANAF va fi la Monitorul Oficial

„În legătură cu 088, e o discuție care de cel puțin doi ani de zile ține agenda publică. Suntem în faza finală de evaluare a impactului privind eliminarea imediată a acestui formular. Credem că în cursul zilei de mâine ordinul președintelui ANAF va fi la Monitorul Oficial”, a afirmat Ștefan, la începutul ședinței de Guvern.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat miercuri că a solicitat Executivului ca în această săptămână „să elimine corvoada numită Formularul 088”.

Potrivit acestuia, în 2016, acest formular a fost „coșmarul” oamenilor de afaceri, „o povară birocratică, din cauza căreia mii de firme românești au fost blocate abuziv”.

„De altfel, este prima dată, în ultimii opt ani, când numărul de firme închise a fost mai mare decât cel al firmelor înființate. Am spus, în programul de guvernare, că măsurile de simplificare și debirocratizare constituie o prioritate pentru noi. Am și dovedit acest lucru, eliminând cele 102 taxe nefiscale. Continuăm! ANAF-ul trebuie să își facă treaba, fără a pasa însă responsabilitatea pe spatele antreprenorilor corecți. De aceea, am cerut guvernului PSD ca, în această săptămână, să elimine corvoada numită ‘Formularul 088’!”, a scris Dragnea, pe Facebook.