Ministrul Finanţelor, despre impozitul pe gospodării: Membrii gospodăriei îşi vor putea plăti în comun impozitul global

Ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, a anunţat că viitorul Cod Fiscal va prevedea posibilitatea achitării impozitului global pe venit pe gospodărie, care va deveni astel o entitate recunoscută fiscal.

12 apr. 2017, 16:13
Ministrul Finanţelor, despre impozitul pe gospodării: Membrii gospodăriei îşi vor putea plăti în comun impozitul global

”Prin gospodărie înţelegem un grup de persoane, înrudite sau nu, care acceptă prin semnătură să declare la Fisc că şi-au constituit un patrimoniu comun. Nu în scop comercial, ci pentru a-şi gestiona nevoile familiale”, a precizat ministrul de Finanţe.

Astfel, gospodăria va deveni o entitate recunoscută fiscal. ”Patrimoniul comun se înregistrează la Fisc şi când se face calculul pe impozitul global se ia în gospodărie”, a spus Viorel Ştefan.

Citeşte şi: Ministrul Finanţelor: Este posibilă reintroducerea impozitării globale a veniturilor. Cota unică va fi redusă la 10% din 2018

El a spus că există posibilitatea constituirii de gospodării şi între familii care nu sunt înrudite dar care, de exemplu, locuiesc în acelaşi imobil. Ştefan a spus că formarea de gospodării recunoscute fiscal va contribui şi la reducerea birocraţiei. ”Dispar multe încurcături precum cele legate de proprietăţile în indiviză”, a mai spus Viorel Ştefan, conform News.ro.